MeMo

Mensen en mogelijkheden

Big image

Als medewerker maatschappelijke zorg kan je bij MeMo met de volgende doelgroepen werken

Tot onze doelgroepen behoren onder meer:

• Mensen met een lichamelijke beperking
Een persoon met een lichamelijke beperking is iemand die door een probleem aan zijn lichaamsdelen gehinderd wordt in zijn handelingen en/of bewegingen. De beperking kan ontstaan doordat lichaamsdelen niet volgroeid en/of beschadigd zijn.


• Mensen met een verstandelijke beperking

Dit zijn personen waarbij de hersenen niet goed zijn ontwikkeld. Ze ontwikkelen op een langzamere snelheid. Het niveau ligt vaak lager dan de het niveau wat bij de leeftijd hoort.

• Mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel)
NAH is een verzamelnaam voor alle letsels aan de hersenen die ontstaan zijn na de geboorte. Vaak heeft een persoon dan al een goede, normale ontwikkeling laten zien en ontstaat er vrij plotseling een afwijking door verschillende oorzaken, waardoor een of meerdere functies van de hersenen wegvallen of slechter worden. Dit kan bijvoorbeeld komen door een auto ongeluk

• Mensen met een vorm van dementie
Dementie is een verzamelnaam voor verschillende ziektes onder andere parkinson en alzheimer. Alle ziektes leiden tot een geleidelijke achteruitgang van het geestelijke functioneren.

Visie van MeMo

MeMo is een kleinschalige professionele netwerk organisatie voor alle mensen met een ondersteuningsvraag.

Wij bieden op maat afgestemde ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassen met een verstandelijke, lichamelijke of geestelijke beperking. Hierbij werken we waar nodig samen met andere organisaties.

Wat bied MeMo voor cliënten

Dagbesteding

MeMo biedt dagbesteding aan alle mensen met een ondersteuningsvraag. Grote of kleine mensen, brede of smalle mensen. Met een beperking of zonder beperking. Bij MeMo hebben ze het doel om mensen van allerlei leeftijden en met verschillende ondersteuningsvragen samen te laten zijn.

Dit kan met elkaar of naast elkaar. Belangrijk is dat je een activiteit doet die bij je past. MeMo biedt professionele ondersteuning waar dat nodig is. MeMo kijkt naar de mogelijkheden met behoud van eigen regie en verantwoordelijkheid.

Bij MeMo kun je zowel binnen als buiten op een leuke, gezellige, plezierige manier van alle mogelijkheden genieten.

MeMo start door samen te kijken waar de individuele vragen oftewel doelen liggen. Dit zetten ze om in een plan waarbij ze ervoor zorgen dat ieder zich kan laten horen. MeMo kijkt ‘in de poppetjes van je ogen’ en nemen je serieus Een kleine groep vaste medewerkers zorgen voor structuur, duidelijkheid en continuïteit.

Ambulante ondersteuning uit en thuis

Jongeren en volwassenen kunnen door hun gedrag of beperking voor problemen of een zware belasting zorgen waardoor spanningen ontstaan. Op het moment dat er spanningen ontstaan ga je anders op elkaar reageren. Hierdoor kan het voorkomen dat je elkaar niet meer zo goed aanvoelt. Door ambulante ondersteuning kan MeMo de spanningen die ontstaan door onderzoeken en nieuwe mogelijkheden toepassen met als doel een betere samenwerking. Bijvoorbeeld tussen jongeren, ouders en scholen.

MeMo vindt het belangrijk om met jou en eventuele gezinsleden te gaan samenwerken en je daarbij een professionele, betrokken, ondersteuning te bieden die bij je past en aansluit bij je mogelijkheden, wensen en behoeften. Dit kan binnen de thuissituatie, op locatie bij MeMo of op een andere plek. Het belangrijkste is dat MeMo samen een relatie aan gaat die gebaseerd wordt op wederzijds vertrouwen, transparantie, veiligheid en eerlijkheid.

De hulp die geboden wordt kan variëren van structuur aanbrengen in de dag, leren van vaardigheden, zelfvertrouwen vergroten, contacten leren onderhouden, netwerk uitbreiden/onderhouden of het zoeken naar (vrijwilligers) werk. Ook kijkt Memo naar uitdagingen in het gedrag. Ze bekijken het samen met de client en zoeken naar mogelijkheden

Vacatures

Vervoersvrijwilliger:
Onze vervoersvrijwilligers krijgen een mooie onkostenvergoeding voor de kilometers die zij maken.
Je komt in een leuk team van vrijwilligers terecht, je leert onze prachtige cliënten kennen. Elk jaar krijg je een mooie attentie en bovenal dit vrijwilligerswerk wordt echt heel erg gewaardeerd!
Door een toenemende vraag naar dit vervoer is MeMo nog steeds op zoek naar vrijwilligers die onze cliënten op willen halen en naar MeMo en naar huis willen brengen. Onze vacatures op dit moment zijn:


Maandag om 16 uur tot ongeveer 16.45 uur
Woensdag om 8.30 uur tot ongeveer 9.15 uur

Woensdag om 13.30 uur tot ongeveer 14.15 uur

Woensdag om 16 uur tot ongeveer 17 uur

Donderdag om 12.15 uur tot ongeveer 14.15 uur

Vrijdag om 13.15 uur tot 14 uur ongeveer