Een goed begin is het halve werk!

Project Kick-off

De basis voor de kick-off is het project. Daar draait het immers om.

Een goed begin is het halve werk. Ervoor zorgen dat het team het doel kent en weet hoe het project organisatorisch en administratief is ingericht. Dat maakt het verschil.


Samen gaan we kijken wat jouw project nodig heeft om goed te starten. Een kick-off kan verschillende doelen hebben. Bekendheid en draagvlak voor het project creëren, afspraken goed afstemmen, de kennis van procesmanagement, verandermanagement of projectmatig werken vergroten of het smeden van een sterk team.

Door goede afspraken bespaar je tijd en geld.

Teamvorming

Wanneer er voor een project een volledig nieuw team wordt samengesteld wil je graag dat de groep ook snel een team is. Voorkeursgedrag, teamrollen en samenwerken. Hoe beter je jezelf en elkaar kent, hoe effectiever de samenwerking is.


De vorm van de training passen we aan aan jullie wensen. Samen koken of een dag met zijn allen weg van de werkplek? Vraag naar de mogelijkheden.

Projectpresentatie aan de organisatie

Meestal wordt niet alleen het projectteam geraakt door een project maar zal het project voor meerdere afdelingen of zelfs de hele organisatie een verandering meebrengen. Een goede communicatie is dan van groot belang.


Tijdens de training denkt het team na over de communicatie en organiseert het projectteam een informatiebijeenkomst. De voorbereiding is tegelijkertijd een training in samenwerken en creatief denken voor de teamleden.

Projectinrichting en effectief vergaderen

Een project heeft een doel. Er is een projectplan en een planning. Taken zijn verdeeld en de voortgang moet worden bewaakt. Om dat goed te doen is het belangrijk dat de projectmedewerkers het doel en het plan kennen en dat ze weten op welke manier het project wordt bestuurd.


Welke afspraken zijn er met betrekking tot werkzaamheden, taken en deadlines. Hoe communiceer je en hoe vergaderen we? Of een team nu juist onervaren deelnemers heeft of iets te enthousiaste vergadertijgers, een goede afstemming over deze onderwerpen op voorhand scheelt tijd en energie.

Procesmanagement en verandermanagement

Bij veel projecten is het uiteindelijk doorvoeren van een verandering het doel. Hoe eerder je hiermee in een project aan de slag gaat hoe beter. Organiseer als onderdeel van de kick-off een training verandermanagement en/of procesmanagement zodat de medewerkers eigenwijs en effectief kunnen nadenken over de verandering die het project straks teweeg zal brengen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Ingrid Klinkert en Marion van Wezel. Wij geven samen diverse trainingen op het gebied van samenwerken, teambuilding en creatief denken. Leren is leuk! Daarom maken wij gebruik van creatieve, speelse en actieve werkvormen.

Bij onze trainingen staat een positieve insteek centraal. Het leert mensen te zien dat samenwerken vanuit de verschillen toegevoegde waarde heeft.

Dit ervaren wij zelf ook en dat brengen we mee. Marion heeft ruime ervaring met projectinrichting, -planning en het aansturen van projectteams en Ingrid als floormanager, bedrijfsleider en planner. Juist vanuit deze verschillen vullen wij elkaar als trainersteam aan.


Meer weten over Ingrid en haar talent om kwaliteiten te zien en het beste uit de ander te halen of over de eigenwijsheid van Marion? Wij komen graag kennismaken.