Weekmail Enactus Utrecht

Week 47

Lieve Enactor,


Vorige week hebben alle teamleden die verantwoordelijk zijn voor de marketing van hun teams en van Enactus een interessante workshop gekregen van marketingbureau Sayns. Dankzij de leuke opzet van deze workshop kreeg iedereen uitgebreid de kans om elkaar te helpen. Sommige marketingproblemen speelden bijvoorbeeld bij meerdere teams maar waren door een ander team al opgelost, waardoor dit team waardevolle tips kon geven.Ook gisteren tijdens de StudentsInc Award dag is er veel geleerd door een van onze teams. Fiets&ik was hier aanwezig om hun project te pitchen. Helaas zijn ze er niet vandoor gegaan met de eerste prijs van 1000 euro maar ze hebben wel ontzettend veel geleerd door eens op een andere manier naar hun project te kijken. Want wat is nou eigenlijk het probleem dat je voor de consument oplost? Eindig je pitch altijd met een call to action: haal consumenten over je product te kopen!


Morgen is onze Voorlichtingsavond bij Jonge Honden (Gildstraat 91A). Het is de bedoeling dat alle teams om 19:30 uur aanwezig zijn om alle mensen die geïnteresseerd zijn in Enactus enthousiast te maken over hun projecten. Neem ook al je vrienden en vriendinnen die meer te weten willen komen over Enactus mee naar deze voorlichtingsavond!


Op maandag 2 december worden de Kwartaaldoelen gepresenteerd tijdens de Enactus avond. Er zijn een aantal leden geselecteerd die samen met een gast jurylid vanuit de Universiteit Utrecht mogen beslissen welk team de meeste kwartaaldoelen heeft behaald. Daarnaast zullen er ook nog vier Awards worden uitgereikt. De avond om met je hele team unieke prijzen te winnen! De avond begint om 19:30 uur bij King Arthur in de binnenstad.


Om het jaar 2013 met alle Enactors feestelijk af te sluiten, organiseren wij op vrijdag 13 december de Enactus Kerstborrel! Deze zal om 17:00 uur beginnen in De Bastaard (Jansveld 17). Bij deze borrel zullen ook je nieuwe teamleden al aanwezig zijn, neem dus allemaal je kerstmuts mee en drink nog een laatste keer in 2013 een borrel met alle Enactors!


Liefs, namens het bestuur,


Annelien


Oproep Ziggo Challenge

Sjors en Falco willen graag met een team de Ziggo Challenge winnen! Wie komt hun team versterken en wint 1500 euro met het antwoord op de vraag: “Hoe kan digitalisering en informatisering de kwaliteit van leven verbeteren van mensen die dat nodig hebben?” Kijk voor meer informatie op http://www.enactus.nl/nieuws/ziggo-challenge/ of geef je gelijk op door een mail te sturen naar voorzitter@enactusutrecht.nl


Belangrijke data

21 nov: Voorlichtingsavond

26 nov: Deadline opsturen CV + motivatie nieuwe leden

2 dec: Kwartaaldoelen Enactus avond

13 dec: Enactus Kerstborrel


Teams

Project Waste


Van Project X naar Project Waste, we hebben eindelijk onze focus bepaald! Project Waste gaat zich bezig houden met het recyclen van GFT afval. Nadat we op straat in gesprek waren gegaan met de inwoners van Utrecht, bleef één ding steeds terug komen, namelijk het tekort aan afvalstations in de stad. Hier zijn we dus verder mee aan de slag gegaan en in het proces liepen we Hello Compost tegen het lijf. Een project uit New York die mensen aanmoedigt om hun eigen compost te maken in ruil voor verse groenten en fruit. Dit doen ze met behulp van fantastische compostzakken die niet stinken en er tevens ook heel fashionable uitzien! Project Waste heeft dan nu ook contact met één van de oprichters van het project. Om dichter bij huis meer informatie te krijgen over het verkwisten van voedsel staat er een afspraak gepland met het Youth Food Movement. Naast het leuke idee moet Project Waste toch hard aan de weg timmeren om het uit te werken tot een goed project er is dus nog meer dan genoeg te doen!

Naast een nieuwe naam hebben we ook een nieuw teamlid erbij. We zijn heel erg enthousiast en hopen dat hij ook super ideeën heeft voor ons project!


Kookeiland


Talk of the day bij de dames van Kookeiland: welke knappe vent zal de plaats van onze moneyman Tim gaan innemen?! Daarnaast zoeken we nog een nieuw lid voor ons team, want we namen deze week ook afscheid van Leonie. Vanwege een te druk schema kan zij helaas niet meer verder gaan. Afscheid nemen is niet leuk, maar we zijn er van overtuigd dat de wervingsperiode ons genoeg nieuwe leden gaat opleveren. Want wat hebben we toch enthousiast geflyerd met zijn allen! De briljantste slogan die ik voorbij heb horen komen: 'Hou jij van duiken? Duik dan met ons in het diepe!". Onweerstaanbaar toch?!


Naast speculeren over nieuwe leden, is ons marketingplan in volle ontwikkeling. We zijn bezig, mede door het advies van de marketingworkshop, om onze doelgroep te specificeren. Ook zijn er mooie plannen om Kookeiland onder de aandacht te brengen, zo zullen wij Kookeiland in januari gaan vertegenwoordigen met een kraam in de Makro, is het plan opgepakt om kerstkaarten naar onze relaties te versturen en zijn er grootse plannen rondom de lancering van onze nieuwe website, maar die blijven nog even geheim!


Natuurlijk vergeten we onze lieve vrouwen niet. In december staat er een gezamenlijk etentje gepland. Ook zullen wij voor de vrouwen een mooi kerst/sinterklaaspakket gaan maken als bedankje voor hun harde werk van dit jaar. Tot slot zijn onze vrouwen deze maand te bewonderen in het Straatnieuws! Dus loop je binnenkort langs de krantjesverkoper op Utrecht Centraal ("goedemorgen mooie dame, goedemiddag lieve meneer"), verricht een goede daad en koop dat krantje!


Fiets&ik


De afgelopen twee weken heeft het Fiets&ik team niet stilgezeten. We hebben de telefoon opgepakt en zijn bedrijven en instanties in verschillende sectoren gaan bellen. De voorlopige resultaten wijzen erop dat er een klein aantal bedrijven een zeer beperkt aantal fietsen als bedrijfsfiets heeft. Hier wordt een aanzienlijk hogere prijs voor betaald dan wij vragen voor de Fiets&ik, maar ook hogere eisen aan gesteld, zoals gemakkelijk verstelbaar en onderhoud in de buurt. Daartegenover heeft bijna elk bedrijf een fietsplan. In de meeste gevallen kiest de werknemer zelf een fiets uit en declareert dit bij de werkgever. Er is dus geen interventie vanuit het bedrijf.


Meer informatie over de fietsenwereld hebben we verkregen door twee sites die ons doorgestuurd zijn door het bestuur, namelijk de sites van 'Roetz-bikes' en 'Tulpfietsen'. Deze twee ondernemingen werken met een vergelijkbaar concept, maar verkopen meer fietsen. Dit heeft ertoe geleid dat we het ontwerp van de fiets wat kunnen opkrikken, of in ieder geval meer keuzevrijheid aan de consument te bieden, en dat de prijs van de fiets best een stuk omhoog kan.


De peilen zijn nu meer gericht op de consument. Om de consument te bereiken, willen we graag een webshop aanmaken waar de consument zelf de kleur en onderdelen kan kiezen. En voor aankomende donderdag staat een gesprek met het Nationale Fietsplan (NFP), dat voor veel bedrijven de fietsverkoop met belastingvoordeel regelt. Zij zijn wellicht geïnteresseerd in het op voorhand afnemen van een aantal fietsen.


Daarnaast heeft het Fiets&ik team heeft zich ingeschreven voor de StudentsInc Award. Dit betekent dat we moeten zorgen dat ons business model canvas goed op elkaar aansluit, willen we kans maken op die felbegeerde €1.000,- aan prijzengeld.

In de tussentijd is er nog een fiets gekocht aan reguliere consument uit Utrecht. Ze heeft ons laten weten dat ze de fiets heeft aangeschaft als reservefiets voor bezoek en er erg tevreden over is.


Project M


Project M is Project M niet meer!! Vorige week hebben we samen een nieuwe naam gekozen voor ons project. Heel binnenkort zullen jullie hier ook mee kennis maken! Verder zijn we druk bezig met het organiseren van onze moeder-en-kind ochtend op 4 december. De locatie ligt zo goed als vast en na een heel goed en positief gesprek met het FIOM gaan we nu beginnen met het benaderen van moeders en het promoten van onze ochtend. Dit zal gebeuren via de website van het FIOM en andere tienermoederinstellingen en daarnaast via buurthuizen en supermarkten en we hopen dan ook volgende week al de eerste aanmeldingen binnen te hebben (op ons gloednieuwe e-mail adres, waar we overigens ook best fanmail op willen ontvangen :))