Start Up Day

TEDxYouth Amsterdam

Start Up Day

Friday, May 23rd 2014 at 1pm

Rockstart | Herengracht 182, 1016 BR Amsterdam

Kom met je idee naar de Start Up Day!

Wat heb jij nodig om jouw bedrijf te realiseren?


TEDxYouth ondersteunt goede ideeën. Heb jij een goed idee waarmee je een bedrijf wilt starten? Of ben je al begonnen en wil je je bedrijf verder uitbouwen? Waarbij je wel wat goede adviezen of uitbreiding van je netwerk kan gebruiken? Dan is de Start Up Day voor jou!


Vrijdag 23 mei - Start Up Day in Amsterdam


TEDxYouth organiseert deze dag voor jonge ondernemers waarin alles draait om de vraag: Wat heb jij nodig om je idee of plan te realiseren?
We organiseren de Start Up Day samen met Rockstart : een geweldige partner met veel expertise en kennis van zaken rondom start ups. Daarnaast komen er specialisten uit verschillende grote en kleinere bedrijven. Waardoor het een dag wordt bomvol kennis en kunde waar jij als (startende) ondernemer echt iets aan hebt!

Mensen die vragen, worden ...... gehoord!
De inhoud van de dag wordt grotendeels bepaald door de mensen die weten wat ze nodig hebben. Heb je behoefte aan marketing kennis? Verkoopkanalen? Afzetmarkten? Conceptontwikkeling? Strategie bepaling? Of gewoon een helder business advies?
Kom het vragen! Op 23 mei op de Start Up Day!

Kom je idee pitchen en krijg de hulp waar je naar op zoek bent. Zodat je jouw idee echt kan uitvoeren! Of zodat je de volgende stap kan zetten in het verder uitbouwen van je bedrijf.

De Start Up Day wordt gevormd door de aanwezigen: jonge ondernemers èn tal van professionals die in veel verschillende disciplines werkzaam zijn.

Deelname aan de Start Up Day geeft je de kans jouw idee of jouw bedrijf te pitchen. De aanwezigen kiezen vervolgens op basis van deze pitches de casus uit waaraan ze het meest kunnen bijdragen. Niet alle pitches worden dus gekozen: de 5 à 6 pitches die de meeste stemmen veroveren, daar wordt gedurende de dag intensief verder aan gewerkt. We creëren zo dus een unieke kennisbank die ter plekke heel doelgericht advies kan geven. Loop jij na die dag met een koffer vol goede adviezen voor je bedrijf de deur uit? Kom je idee pitchen en maak kans op zo'n powerboost voor je bedrijf!

Je kan je met onderstaande link aanmelden voor de Start Up Day.
Als je mee wilt doen, wacht dan niet te lang met je inschrijving.
Er is beperkt plek en vol = vol. Aanmelden kan tot en met zondag 18 mei.

Aanmeldformulier Start Up Day

Klik op de link. De link opent in een apart scherm

Programma Start Up Day

13.00 - 13.30 Ontvangst


13.45 - 14.00 Welkomstwoord

Rockstart, TEDxYouth Amsterdam en onze host Lars Sørensen staan garant voor een energieke dag.


14.00 - 15.00 Pitches

Een geselecteerde groep geïnspireerde jonge entrepreneurs presenteren hun idee door middel van een pitch. Het publiek kiest zelf de 5 meest aansprekende pitches waarmee die middag verder wordt gewerkt. Professionals vanuit diverse disciplines geven heel gericht advies om de start up verder op weg te helpen.


15.00 - 15.30 Break


15.30 - 17.00 Pitch-workshop

De 5 meest aansprekende pitches verzamelen elk een winning team om zich heen met jonge èn ervaren ondernemers. Als jouw pitch wordt uitverkozen door het publiek , krijg je dus een heel expert-team tot je beschikking! De verschillende teams werken onder leiding van de winnaars de gekozen ideeën verder uit. Een mix van ondernemers, partners, designers en dromers etc. brengt een idee nou eenmaal tot grotere hoogte!


17.00 - 18.00 Hapjes & Drankjes


18.00 - 19.00 Pitch finale

Wie heeft nu het allerbeste idee?! De 5 winnaars presenteren het groepsresulataat en wie weet wordt het vuur ze aan de schenen gelegd vanuit het publiek. Maar waarschijnlijker is het dat er dan weer nieuwe deuren open gaan, met het nog verse resultaat van de middag als je nieuwe bagage.


19.15 - 19.30 Jury Oordeel

Bekendmaking winnaar TEDxYouth Start Up Day.

19.30 Netwerk Borrel

TEDxYouth Amsterdam

TEDxYouth@Amsterdam is een jaarlijks terugkerend jongeren event waar nieuwsgierige, ondernemende, inspirerende en creatieve jongeren zich verzamelen. Elk jaar weer staan er inspirerende jongeren op het podium die hun verhaal delen met een zaal vol leeftijdsgenoten. De Start Up Day is een nevenprogramma van TEDxYouth Amsterdam speciaal voor jonge ondernemers met pit(ch).


TEDxYouth is een non-profit organisatie. Doel is om een community uit te bouwen die jongeren wereldwijd inspireert en laat ervaren dat ze zelf kunnen bijdragen aan verandering in de wereld.

Entrepreneurs can change the world - Grasshopper