hoe verkoop ik me zelf

made by G

hoe verkoop ik me zelf via de online wereld ?

Bedenk hoe je het gaat aan paken

Om jezelf in de shine etalage te kunnen zetten, moet je eerst weten waar je goed in bent, waarin je je onderscheidt van anderen. Je moet een aantal positieve eigenschappen en vaardigheden kunnen opnoemen. Zo niet, dan is het erg belangerijk om daar eerst mee aan de slag gaat. Je moet het zo presenteren dat gesprekspartners dat ook te weten komen vooral is de eerste indruk erg belangerijk hoe zie je eruit hoe praatje heb je manieren. Zij gaan zo veel mogelijk vragen stellen om meer over jouw te weten kunnen komen dus wees voorbereid.wat jij moet doen is om zoveel mogelijk van jouw te laten zien en boven tafel te krijgen.Door van te voren te bedenken wat die pronkstukjes zijn en welke je in ieder geval wilt droppen tijdens het gesprek voorkom je dat je na afloop van het gesprek ontdekt dat je belangrijke zaken bent vergeten. Zorg dat je een aantal verhaaltjes in je hoofd hebt en dat je in het gesprek iedere de gelegenheid aangrijpt die zich aandient om ze te vertellen. Dus oefen van tevoren met iemand wat ga ik zeggen en wanneer is het juiste moment je kan ook een counter attack in zetten bijvoorbeeld als dit of dat wordt gevraagd gelijk er op in gaan en niet twijfelen. Je kan geheugensteuntje een soort opstelling waarop je kunt aanvallen en verdedigen je hebt veel verschillende geheugensteuntjes je kunt ze op internet vinden of aan een leraar vragen.

Wat kan je opleveren?
Zorg dat je over een aantal van je competenties of vaardigheden kunt vertellen wat het de organisatie oplevert dus wat jij goed kunt doen en waarom jij bij hun past. Het is goed om te vertellen dat je goed kunt samen op een manier dat goed zal passen bij hun organisatie. Daar loopt de toekomstig werkgever het water van in de mond hij zal niet weten wat hem overkomt. Bedenk van te voren bij welk soort vragen je dit zal zeggen. Dan kun je op het moment dat de kans zich voordoet het balletje in het doeltrappen en scoren.

Het gesprek en gedrag?

Het gesprek ondergaan is heel belangerijk. Je moet laten zien dat je er voorbereid bent en laten zien dat je er helemaal klaar bent en dat je zogenaamd hebt zitten zwoegen om je voor tebreiden toon enthousiasme en actieve betrokkenheid. Stel vragen, zit rechtop, lach, benoem iets positiefs over de organisatie of de persoon waarmee je aan tafel zit maak is een pietpraatje. Je hoeft niet als een dolle met je armen te zwieren en zwaaien wat ik altijd deed, maar een beetje levendigheid mag wel zodat je wat kracht achter je worden zet. Probeer je zo veel mogelijk complimenten weg te geven over het bedrijf of organisatie. Laat de gesprekspartner zien dat je bent gekomen om te blijven en niet weg gestuurd te worden. Neem nooit de leiding in het gesprek dat straalt een soort ego uit en dat is niet goed. Het beste wat je kunt doen blijf relaxe en blijf gewoon je zelf en je zo normaal mogelijk gedragen.