Wet Werk en Zekerheid (WWZ)

Het arbeids - en ontslagrecht op de schop!

Het arbeids - en ontslagrecht gaat gefaseerd veranderen door de invoering van de WWZ. Ondernemers die tijdelijk personeel in dienst hebben moeten een aantal zaken wijzigen. Het niet wijzigen van deze zaken heeft grote (financiële) gevolgen.

Belangrijkste wijzigingen in het arbeids - en ontslagrecht

Een aantal belangrijke wijzigingen op een rij:


  • Concurrentiebeding in tijdelijke contracten niet meer mogelijk
  • Proeftijd in tijdelijke contracten niet meer mogelijk
  • Sneller vast contract: werknemer heeft na 2 jaar (ipv 3 jaar) recht op een vast contract
  • Duur ketenonderbreking wordt langer: 6 maanden + 1 dag (ipv 3 maanden + 1 dag)
  • Werkgever mag ontslagroute niet meer zelf kiezen
  • Bezwaar tegen uitspraak UWV en/of Kantonrechter mogelijk
  • Tijdelijk contract eindigt niet meer automatisch op einddatum. Zgn. aanzegtermijn van 1 maand
  • Loondoorbetalingsplicht
  • Kantonrechtersformule wordt vervangen door transitievergoedingÉén van de belangrijkste actiepunten die je moet doen is het doorlichten van je bestaande arbeidscontracten en de cao in het licht van de WWZ.

Big image

WWZ scan

Wil je je bestaande tijdelijke contracten onder de loep nemen? Onze WWZ scan biedt uitkomst want na deze scan weet je exact op welke punten je je bestaande arbeidscontracten moet aanpassen zodat ze WWZ - proof zijn.


Werkwijze WWZ scan

Een ervaren jurist neemt de arbeidscontract(en) onder de loep. In een uitgebreid en helder rapport kun je nalezen welke zaken je moet aanpassen zodat deze WWZ - proof zijn. Omdat het rapport helder is opgesteld kun je zelf aan de slag met het aanpassen van je arbeidscontract(en). Uiteraard kunnen wij ook je arbeidscontract(en) WWZ proof maken.


Er is al een WWZ scan vanaf € 85,- per arbeidscontract (excl.btw). Je krijgt van ons altijd een prijsopgave vooraf, dus achteraf geen verassingen.

WWZ coaching

Ben je HR adviseur en wil je een helder beeld krijgen wat je allemaal te wachten staat vanaf 1 januari 2015? Dan is onze WWZ coaching wellicht interessant voor je. Na een interactieve coaching van een aantal uur ken je alle ins en outs van de WWZ en kun je zelf aan de slag. Tijdens deze coaching krijg je van ons ook handige adviezen mee.

Waarom Gielen Juridisch Advies?

Gielen Juridisch Advies is hét juridisch advieskantoor voor het MKB. Bij juristen denken vele aan: saai, zakelijk, stijf, gesloten, suf, duur, onduidelijk en statig kantoor. Gielen Juridisch Advies is alles behalve dat! Ons juridisch advieskantoor is vernieuwend en modern. We proberen ons in te leven in het bedrijf van de ondernemer en denken met onze cliënten mee en willen samen met de ondernemer een goede juridische basis voor hun bedrijf leggen zodat een hoop juridisch gedonder van tevoren al voorkomen kan worden.

Omdat wij vinden dat ‘uurtje factuurtje’ niet werkt bij een modern en vernieuwend juridisch advieskantoor werken we zoveel mogelijk op basis van een vast tarief. Je weet dus vooraf wat je kwijt bent aan onze juridische oplossingen.