Social media voor leidinggevenden

Een online cursus

De vijf geheimen van social media voor leidinggevenden

In deze module nemen we je mee naar de online wereld van vandaag en morgen. Wat verandert er voor jou als leidinggevende, nu er op de arbeidsmarkt een generatie komt die Facebook, Twitter en LinkedIn heel anders gebruikt dan jij nu doet? Wat moet je begrijpen, wat kan je ermee en hoe blijft aansturen leuk? Wat gaat er voor jou en je organisatie veranderen? Hoe kun jij daaraan richting geven?


Met de online module geven we je antwoord op deze vragen. Deze module is speciaal gericht op jou als leidinggevende. We leren je niet om een social media expert te worden. Aan het eind van de training zie je de rode draad en ben je in staat een afweging te maken hoe je het voor jouw organisatie op strategisch niveau wilt inzetten.

Hoe werkt de online module?

Met korte en heldere sheets krijg je inzicht in de 5 geheimen van social media voor leidinggevenden. Aan de hand van filmpjes, artikelen en links naar andere websites krijg je inzicht en verdieping in de verschillende onderwerpen. Wij zorgen ervoor dat het materiaal actueel is en blijft.


De geheimen (van ieder gemiddeld 3 kwartier) kun je in je eigen tempo en op het door jou gekozen moment doornemen - tijdens werktijd achter de computer, onderweg in de trein of rustig in het weekend wanneer niemand je stoort.


Je kunt kiezen voor de basismodule of de module met een aanvullend persoonlijk werkboek. In dit werkboek hebben we vragen, tips en formats opgenomen waarmee je in je eigen werkomgeving aan de slag kan. Tijdens de training kun je met ons overleggen over jouw specifieke situatie. Bovendien kun je na afloop nog een uur telefonisch met één van ons sparren over je eigen situatie, aan de hand van je antwoorden in je werkboek.

Big image

Korte of lange route?

De online module biedt een zogenaamde "marsroute": die doorloop je zonder eventuele verdiepingsuitstapjes. Na afloop heb je de grote lijn in beeld.

Heb je wat meer tijd beschikbaar? Neem dan de uitgebreide route. De filmpjes, artikelen, voorbeelden en reflectievragen brengen de theorie tot leven. Niet iedereen is het hetzelfde - de een neemt zijn informatie anders tot zich dan de ander. Daarom bieden we op verschillende manieren aanvullend materiaal. Hieronder zie je de iconen die we daarvoor gebruiken.

Na het doorlopen van de geheimen...

  • begrijp je wat social media zijn en (kunnen) doen in je organisatie;
  • ken je de belangrijkste soorten en vormen van sociale media;
  • kun je de voor- en nadelen van het gebruik ervan inschatten en afwegen;
  • heb je kennis van trends in de maatschappij en de onderliggende drijvers van social media
  • weet je hoe jij als leidinggevende social media kunt gebruiken,
  • kun je bepalen hoe je het, samen met je team, wilt inzetten, en
  • heb je de mogelijkheid om met duidelijke handleidingen zelf gebruik te maken van de belangrijkste social media.


Wanneer je deze uitdagingen oppakt en naar je hand zet zul je met plezier de komende jaren kunnen blijven werken.

De kosten

Kies je voor de basisversie van de online training "Social media voor leidinggevenden", exclusief werkboek of persoonlijke begeleiding, dan zijn de kosten van de online module € 374 excl. BTW. Wanneer je kiest voor de module inclusief werkboek, persoonlijke begeleiding gedurende de training en een uur sparring na afloop dan zijn de kosten van de online module € 497 excl. BTW.


Misschien wil je wel samen met je collega's of leden van het managementteam aan de slag met het strategisch gebruik van social media in jouw organisatie. Neem dan contact met ons op voor een aangepast tarief en verdere mogelijkheden.


Aanmelden?

Wil je deelnemen aan de online module "Social media voor leidinggevenden"? Hier kun je je aanmelden en betalen.