ГЛАС НАРОДА

Број V, 23. децембар 2015. године

ПИЈАЧАРИ

Пре извесног времена друштвеним мрежама се, као шала, проширила вест да ће дочек нове 2016. године, у организацији Града, бити одржан у градској ТРЖНИЦИ.

Испоставило се, међутим, да се уопште не ради о шали.

Идеја ...

Сама идеја организваног градског дочека Нове Године у затвореном простору, поготову Тржнице, потпуно је супротна овом што оваква манифестација представља. Прва асоцијација на овај дочек је трг. Централни. Градски. Који смо ми, коначно, после 20 година добили. Али на њему – неће бити дочека. Друга асоцијација јесте маса света, грађана, на овом дочеку. На отвореном. Подсећамо, овом приликом, да градови који имају много веће, затворене просторе, увек организују дочек на отвореном. У затвореном (рецимо на Спенсу у Новом Саду или Сајму у Београду) увек има неки организован дочек. Али, то никада није у организацији ових градова. Једино позитивно је што ће, како је бар најављено, за ову Нову Годину на дочеку, макар и оваквом, свирати клинци из нашег града. Мада искрено верујемо да би и они више желели да то раде на централном, градском тргу, пуном људи, а не на тезгама за бели лук и шаргарепу.

Питања, конкретно ...

Колика је вероватноћа да градска Тржница задовољи, просторно, све грађане Шапца који желе да овом дочеку присуствују? Или ће овом догађају присуствовати само одабрани. Да се не ради, можда, о забави за омладину владајуће странке – коалиције о нашем трошку? Како ће се обезбедити да се Тржница не препуни, и да у њој неко не буде згњечен или прегажен? Колико овај дочек кошта? Врло конкретно, колика је цена закупа Тржнице, колико је потребно платити обезбеђење, колико и како ће се обезбедити тезге, излози и роба којих је Тржница пуна? Да ли ће ватромет бити у унутрашњости објекта или напољу? Да ли је објекат осигуран?

И последње, али не и најмање важно – Да ли вас је бар мало срамота циркуса који правите и циркуса којим овај град правите ?

НОВА СРБИЈА ШАБАЦ

Нова Србија - градски одбор Шабац је опОзициона политичка органиизација која делује на територији нашег града. ГрО има 19 чланова, председник одобора је, у другом узастопном мадату,Божидар Катић, дипл. правник , а потпредседници су Владимир Мијатовић, др. вет. медицине, Срђан Митрашиновић, мастер дипл. ецц и Љиљана Милошевић, дипл. ецц. Интерес града Шапца и грађана увек су били, и данас јесу, оно што чини и покреће нашу политику. Зато смо тако снажни, јединствени и спремни на борбу за решавање свих проблема наших суграђана и нашег града.