La invención de Hugo

de Martin Scorsese

Fitxa Tècnica.

  • Títol: La invención de Hugo
  • Director: Martin Scorsese
  • Basada en: The invention of Hugo de Brian Selznick.
  • Música: Howard Shore
  • Personatges: Asa Butterfield, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Chloë Grace Moretz, Christopher Lee, Jude Law, Ray Winstone, Emily Mortimer.

PERSONATGES.

ARGUMENT.

Hugo Cabret perd al seu pare, un rellotger, en un accident i es veu obligat a viure amb el seu tiet que es l’encarregat de que tots els rellotges de l’estació de Monparnasse, on viu, funcionin correctament. Abans de que el seu pare moris, havien estat intentant arreglar un automata, pel qual l’Hugo ha de robar peces per completar la reparació. Però un dia roba una peca d’una botiga de joguines de l’estació i el propietari al adonar-se'n el castiga i li pren la llibreta on tenia totes les instruccions i materials necessaris per a poder-l’ho arreglar. Una nena que viu amb el propietari i la seva dona l’ajuda a recuperar la llibreta. L’Hugo comença a treballa en la botiga de joguines per recuperar la llibreta. però un dia ell i la seva amiga s'assabenten de que el propietari d’aquella botiga es Georges Méliès. Des d’aquell moment la pel·lícula segueix amb la reparació de l’automata i el retrobament de Méliès amb el seu passat. Hugo s’enfrenta a diversos problemes durant la pel·lícula. Però al final Georges li diu a Hugo que vagi amb ells a viure.

HISTÒRIA DEL CINEMA.

En aquesta pel·lícula veiem diferents escenes que fan referència a la història del cinema.

En la pel·lícula podem veure com fa un homenatge a George Méliès ja que es un dels personatges principals, i a traves de la vida de l'Hugo es veu en segon pla la biografia de Méliès i el que va fer.

També fa un petit homenatge als germans Lumière.


George Méliès.

Va néixer el 8 de setembre de 1861 a París i va morir el 21 de gener de 1938. Va se un dels pioners de la direcció cinematogràfica. Era fill d'un sabater.

L'any 1888 va comprar el teatre Robert Houdin.

En els teatres s'escenificaven espectacles d'il·lusionisme on els decorats, trucs i maquinària eren sovint obres seves.

Els germans Lumière el van convidar a la seva representació del Cinematògraf. Els hi va demanar si l'hi venien però li van dir que no. I va decidir construir-ne un.

El 1895 va començar a projectar les seves primeres pel·lícules en el seu teatre.

Va crear unes 500 pel·lícules però per culpa de la Primera Guerra Mundial es van perdre. Només es van poder salvar unes 25.

Quan les seves creacions van caure en el oblit va començar a treballar en una petita botiga de joguines i llaminadures en l'estació de Monparnasse.

Viaje a la Luna (Cortometraje, Clásico 1902 de George Méliès) HD

GERMANS LUMIÈRE.

Van néixer a Besaçon el 19 d'octubre de 1862 i el 5 d¡octubre de 1864 i van morir Lyon el 10 d'abril de 1954 i A Bàndol el 7 de juny de 1948. Van ser els inventors del projecte cinematogràfic.

Van patentar un nombre significatiu de progressos notables. L'any 1895 van patentar el cinematògraf i aquell mateix any van rodar la seva primera pel·lícula, La sortie des ouvriers des usines Lumière à Lyon Monplaisir.

LUMIÈRE Salida de los obreros de la fábrica

Harold Lloyd.

La invención de Hugo també vol fer un petit homenatge a l'actor de cinema mut, Harold Lloyd. Que jo recordi la seva pel·lícula "L'home mosca" (1923) es veu reflectida en tres moments, aquests moments són:

  • Quan l'Hugo explica que el seu pare el portava al cinema, una de les pel·lícules que van a veure es aquesta.
  • L'altre, es quan l'Hugo porta a la Isabelle per primera vegada al cinema, també van a veure aquesta. Quan són dins es veu l'escena en que surt l'home penjant del Bolton Building.
  • I per últim, quan l'Hugo es perseguit per l'inspector Gustav, s'amaga fora el rellotge i uns segons més tard es penja de les busques com en "L'home mosca".

El Hombre Mosca ... Escena del Reloj (Harold Lloyd)

OPINIÓ PERSONAL.

A mi m’ha agradat molt aquesta pel·lícula, però quan la vam començar a mirar, la veritat pensava que no m’agradaria per que no entenia de que anava i tampoc sabia quina relació hi havia amb el tema que estem donant. Però ara que l’hem acabat, penso tot el contrari, es una pel·lícula molt interessant i la recomano. Ara m'he adonat de la relació que hi ha amb George Méliès, amb els germans Lumière i amb moltes coses més.

Trobo que la música en aquesta pel·lícula es molt màgica, ja que per mi té un so que la fa especial. També trobo que es molt important la música, ja que cada personatge en tenia una de diferent i en cada escena abans de que sortís el personatge ja sabies qui podria ser.