BERMUDSKI TRIKOTNIK

skrivnost morskih globin

HUDIČEV TRIKOTNIK

Sam mit o tem kraju je prvi začel Krištof Kolumb, ki je v ladijski dnevnik zapisal, da je pri prečkanju tega območja opazil nepravilno dejavnost kompasov in čudne svetlobne pojave na nebu. Znanstveniki so v 20. stoletju podali razlogo, da je nedejavnost kompasov posledica neskladnosti geografskega in magnetnega severa, medtem ko so svetlobo pripisali meteorju

LEGA

Območje, ki leži v trikotniku Bermudski otoki-Portoriko-Fort Lauderdale (Florida, ZDA) v Atlantskem oceanu in je najbolj znano po številnih domnevnih nerazložljivih izginotjih ladij in letal znotraj tega območja.

DUHOVI, POŠASTI ALI NLP

Leta 1945 so tri vojaška letala letala skozi bermudski trikotnik posandke in letala niso nikoli našli ,zato ljudje krivijo neznane leteče predmete in ladje z duhovi oziroma pa so znanstveniki ugotovili da je pod vodo plin metan in da vzhaja na površje in ko pride v stik z kisikom lahko raznese letalska in ladijska motorja posadko pa ubije z plinom.

RESNICA?

Kaj se torej dogaja, ko veliki mehurji metana uhajajo skozi morsko dno? Metan se pod velikim pritiskom nahaja pod morskim dnom v kondenzirani obliki. Če pride do premikanja, se pretvori v plinski mehur, ki se povečuje na svoji poti na površino. Ko pride do tja, se dvigne v zrak ter se pri tem širi še naprej.