PEDAGOGIA, RÍTMICA I MOVIMENT

NOVA FORMACIÓ - Inici Octubre 2022

MASTER EN FORMACIÓ PERMANENT DE LES ARTS EN PEDAGOGIA DE LA RÍTMICA I DEL MOVIMENT

Presentació:

Comencem un nou mòdul de formació pensat per a tots aquells estudiants i professionals interessats en aprofundir en el desenvolupament personal i artístic, que vulguin també millorar la comprensió, reflexió i aplicació a l'aula dels principis bàsics de la música i el moviment fonamentats amb la pedagogia de la rítmica Jaques Dalcroze.

És un nou projecte d’El Musical-Centre d’Educació i Recerca dirigit per la Dra. Eugènia Arús i la Dra. Susana Pérez


Descripció:

Us oferim un conjunt d’assignatures que afavoreixen l’entrenament i l’experimentació a través del so, el ritme i el moviment per una millora del desenvolupament artístic personal.

Totes aquestes assignatures son part d’una nova titulació dissenyada per a donar continuïtat i aprofundiment en la formació per a docents en Música i Moviment.

Aquestes assignatures les començarem a impartir el proper mes d’octubre 2022 i formaran part d’un programa més ampli que inclou tota la formació artística i pedagògica de Música i Moviment que fem a El Musical. Aquest estudis en el seu format sencer el presentarem a finals de desembre i es podran convalidar amb les assignatures d’una nova titulació que preveiem implantar en la seva totalitat pel curs 2023-24 com a MÀSTER DE LES ARTS EN PEDAGOGIES DE LA MÚSICA I EL MOVIMENT


Objectius:

Donar a conèixer i posar en pràctica els lligams artístics existents entre la Música i el Moviment i desenvolupar projectes d'innovació en el camp educatiu.

Oferir una titulació amplia que permeti als docents interessats aprofundir en la didàctica de l’educació musical i del moviment.


A qui va adreçat:

A músics, ballarins, educadors, mestres, musicoterapeutes, pedagogs i persones interessades en la formació artística i pedagògica en Música i Moviment que vulguin conèixer les bases que estructuren l’aprenentatge musical i corporal.

A les persones que estan cursant o han cursat el Títol d'Expert en Música, Creativitat i Moviment.

PROFESSORAT

DIRECCIÓ i COORDINACIÓ:

Dra. Eugènia Arús - Pianista i professora de rítmica. Professora de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona i del TE en Música, Creativitat i Moviment a El Musical.

Dra.Susana Pérez - Psicòloga i ballarina. Professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL.

Montse Roig - Directora i fundadora de El Musical, centre d'educació i recerca i de Bellaterra Música Editorial


PROFESSORAT CURS 2022-23:

Dra. Eugènia Arús - Pianista i professora de rítmica. Professora de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona.

Dra.Susana Pérez - Psicòloga i ballarina. Professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL.

Meritxell Balada - Llicenciada en Pedagogia de la Dansa al Conservatori Superior de Dansa i el Bachelor (especialitat en Moviment) a El Musical de Bellaterra.

ASSIGNATURES

EN DISSABTE PEL MATÍ: • ASSIGNATURA 1: Rítmica Jaques Dalcroze (16 hores + 4h de treball)


Professora: Eugènia Arús

Descripció: Training musical en moviment que desenvolupa les habilitats bàsiques per a ser un bon docent. Treballarem la comprensió musical i l'adaptabilitat.

Dia: Dissabtes

Horari: 9:30 a 11:30

A qui va adreçat: A les persones interessades en la Música i el Moviment i als estudiants que van cursar Entrenament en Rítmica a El Musical en anteriors edicions i volen continuar. • ASSIGNATURA 2: Laboratori de moviment (16 hores + 4h de treball)


Professora: Meritxell Balada

Descripció: Espai destinat a l’experiment i anàlisi del moviment. A partir del propi moviment i llenguatge corporal es construirà i compondrà material coreogràfic. Es potencia l'expressivitat i la imaginació.

Dia: Dissabtes

Horari: de 12:00 a 14:00


EN DIUMENGE PEL MATÍ: • ASSIGNATURA 3: Pedagogia aplicada a l’aula (16 hores + 4h de treball)


En diumenge de 9:30 a 11:30

Professora: Eugènia Arús

Descripció: Es treballa el disseny d’activitats i seqüències d'aprenentatge. Es promou la capacitat d'observació i d'escolta del docent, la sel.lecció de la música que condueix les activitats i formes d'avaluació. • ASSIGNATURA 4: Psicologia del desenvolupament en l'àmbit de les arts (16 hores + 4h de treball)


En diumenge de 11:45 a 13:45

Professora: Susana Pérez

Descripció: Coneixement del procés del desenvolupament psicològic del cicle vital, des de l'etapa de la infancia fins a la gent gran. Relació entre les etapes del desenvolupament i la seva intervenció pràctica en els diferents espais educatius.ON-LINE: • ASSIGNATURA 5: Improvisació i composició: al piano (16 hores + 4h de treball)


Professora: Eugènia Arús

Descripció: Curs online amb 3 sessions de tutoria presencials durant el curs. Es presenten i treballen de forma pràctica els elements bàsics que estructuren el discurs musical (melodia, fraseig, ritme, harmonia, timbre o textura i dinàmiques) i la seva incidència en la interpretació corporal

Es un banc d’eines per acompanyar al piano les actvitats educatives per

Dia: Curs online - tutories => en 3 presencials o online a determinar dins del calendari de formació

Disponible: A partir de desembre • ASSIGNATURA 6: Entrenament i Reptes rítmics (online) (Antic entrenament en rítmica) (16 hores + 4h de treball)


Professora: Eugènia Arús

Descripció: Adquirir un domini progressiu que permeti desenvolupar les habilitats motrius i musicals a partir de la reacció, coordinació, memòria i improvisació rítmica.

Es proporciona un banc d’exercicis i propostes rítmiques per poder-hot aplicar a la classe d’una manera pràctica.

Disponible: A partir de l'abril

Calendari curs 2022 -23:

dissabtes i diumenges

- Octubre 22 i 23

- Novembre 19 i 13

- Desembre 17 i 18

- Gener 21 i 22

- Febrer 18 i 19

- Març 18 i 19

- Abril 22 i 23

- Maig 27 i 28


*Tots els caps de setmana coincideixen amb la formació del T.E. en Música, Creativitat i Moviment excepte els de novembre que és dissabte 19 i diumenge 13

FORMULARI INSCRIPCIÓ

Ja et pots inscriure! Les places son limitades segons ordre d'inscripció També enviarem a tots els inscrits l'enllaç per a participar en la sessió informativa del 21 de setembre a les 20:00h.

PREUS I INSCRIPCIONS

INFORMACIONS

 • Pots cursar sols una assignatura o més d'una
 • Actualment estan obertes les inscripcions a les assignatures presencials en dissabte i/o diumenge
 • Les assignatures online obrirem les inscripcions a partir del segon trimestre.
 • Les places son limitades segons ordre d'inscripció


PREUS PER ASSIGNATURES:

 • 1 assignatura: 224 EUROS en un únic pagament
 • 2 assignatures: 440 EUROS en dos pagaments de 220 euros cada un (setembre - octubre)
 • 3 assignatures: 606 EUROS en tres pagaments de 202 euros cada un (setembre - octubre - novembre)
 • 4 assignatures: 808 EUROS en quatre pagaments de 202 euros cada un (setembre - octubre - novembre - desembre)

RECONEIXEMENT I BONIFICACIONS


*Curs en tràmit de reconeixement pel Departament d'Ensenyament per a Docents

*Curs bonificable per empreses

TROBADA INFORMATIVA AMB L'EQUIP DIRECTIU - EN LÍNIA: Dimecres 21 de setembre a les 20:00

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA A LA TROBADA INFORMATIVA EN LÍNIA

Si tens dubtes o preguntes, si vols saber més o si tens ganes de saludar... T'esperem el dia 21 de setembre a les 20:00 online. Diga'ns el teu mail i t'enviarem l'enllaç. Ganes de compartir aquesta nova aventura!!!

Què és per tú El Musical?