Sociale Netwerkkaart

Werkpro, Het twaalfde huis

Wie is A...

Cliënt A is 50 jaar en woont in Groningen. Hij woont in een camper buiten het centrum van Groningen. Doordeweeks komt hij dagelijks bij het Twaalfde huis. Hier voert hij verschillende taken uit zoals: kledingzakken voor Goudgoed in enveloppen doen dat verspreid worden door Groningen en folders vouwen. Voor Werkpro verkoopt hij ook het blad de Riepe in het weekend, hiermee verdient hij geld. De Riepe is een straatkrant dat wordt gemaakt en verkocht door mensen die uit hun sociale isolement willen komen. A ziet zichzelf als een gelukkig man.

Vroeger...

A is geboren in een dorpje in India. Hij komt uit een gezin van vijf kinderen, Hij heeft 2 broers en 2 zussen. Toen hij 11 jaar was overleed zijn moeder, dit heeft een grote impact gehad voor A. Hij had het gevoel dat hij niet meer verder kon met zijn leven terwijl zijn broers en zussen dit wel konden. 1980 moest hij in militaire dienst. Dit wou hij niet en is daarom naar Europa gevlucht met vier vrienden. Dit deed hij met de hulp van o.a. zijn vader. Eenmaal in Nederland aangekomen werd de contact verbroken tussen hem en zijn vrienden en is zijn alcoholverslaving begonnen.
Big image

Het Twaalfde huis

A is erg tevreden over zijn leven nu. Hij is erg blij dat hij bij het Twaalfde huis zit. Hier is hij al 12 jaar werkzaam in de dagbestedingsactiviteiten. Voordat hij bij het Twaalfde huis zat nuttigde hij overdag en in de avond alcohol. Dit deed hij vaak in het Noorderplantsoen, totdat iemand op hem afstapte en vroeg of hij ook bij het Twaalfde huis kwam. Nu hij werkzaam is bij het Twaalfde huis is hij geminderd met het nuttigen van alcoholische dranken, dit doet hij alleen nog 's avonds. Hij vind het fijn om onder de mensen te zijn en dat hij een warme maaltijd en een broodmaaltijd krijgt.
Big image
Big image

Nu...

Nu is A woonachtig in Groningen. Hij deelt een camper samen met zijn huisgenoot om in te overnachten. Met zijn familie heeft hij weinig contact, als er contact is dan is dit telefonisch. Zijn levensmotto is "Leer van de betere en wees trots op jezelf van mensen die het minder hebben." Hij heeft buiten het Twaalfde huis geen contact met andere deelnemers en is liever alleen. Hij nuttigt alleen alcohol in de avonden.


Als hij kijkt naar zijn eigen levensstijl en gezondheid weet hij dat dit niet goed is. Hij eet alleen op het Twaalfde huis en in het weekend zorgt hij voor zijn eigen eten. Hij is het ermee eens dat zijn gezondheid achteruit is gegaan, dit vind hij omdat er onlangs reuma bij hem is geconstateerd.


Hij heeft een goede kennis in Amsterdam wonen die hij als zijn broer beschouwd. Af en toe past hij op het huis als zijn kennis op vakantie is. Zijn doel is om in de toekomst naar Amsterdam te verhuizen.

Alcohol

A is verslaafd aan alcohol. Hij nuttigt zijn alcohol alleen in de avonduren. Hij vind het fijn om alleen te zijn wanneer hij wijn drinkt. Op een avond drinkt hij gemiddeld één fles rode wijn op. Hij is op dit moment niet van plan om te stoppen met het drinken. "Misschien in de toekomst. Als de dokter zegt dat ik moet stoppen, dan stop ik direct." Hij weet dat als hij wilt stoppen dat hij dit kan doen met behulp van het zorgteam van het Twaalfde huis. Hij geeft aan dat zijn gebruik van alcohol niet komt door de gebeurtenissen dat is gebeurt in het verleden.
Big image

Toekomst...

A is blij met zijn leven. Hij is gelukkig en vindt het prima hoe het nu gaat. Als hij genoeg geld heeft zou hij wel zijn familie willen opzoeken. Op dit moment vind hij telefonisch contact voldoende.


Hij is op dit moment blij met zijn huisvesting, in de toekomst wilt hij graag een kamer of een appartement maar nu nog niet. Hij weet dat als hij hierbij hulp nodig heeft dat hij hulp kan krijgen van het Twaalfde huis.

Conclusie

Tijdens het interview ben ik erachter gekomen dat A erg gelukkig is met het leven die hij op dit moment leid. Hij weet dat hij hulp kan krijgen met het vinden van huisvesting, verslaving.


Hij is erg blij dat hij nu bij het Twaalfde huis zit, hierdoor is hij uit zijn sociale isolement gekomen en maakt hij gemakkelijk contact met een aantal deelnemers. Buiten het twaalfde huis is hij het liefst alleen en heeft hij geen behoefte aan sociaal contact.


Hij wilt op dit moment geen grote veranderingen aanbrengen in zijn leven. Door het overlijden van zijn moeder is hij nog steeds het 11-jarige jongetje. Hij weet nog steeds waar alle speeltuinen zijn in zijn geboorteplaats. Ik heb gemerkt dat hij het verlies van zijn moeder nooit heeft verwerkt.


Tijdens de dagbestedingsuren op het Twaalfde huis merk ik dat hij houdt van een grapje.