תכנית שבועית מספר 30
29/3/20-4/4/20
לְהִתְרַחֵק כְּדֵי לְהִתְקָרֵב / רועי שלום זמיר
לְהִתְרַחֵק כְּדֵי לְהִתְקָרֵב
מַמָּשׁ כְּמוֹ אָצָן שֶׁלּוֹקֵחַ תְּנוּפָה
לְהִתְרַחֵק כְּדֵי לְהִתְקָרֵב
כְּמוֹ הַמֵּיתָר שֶׁל הַקֶּשֶׁת
שֶׁמּוֹשֵׁךְ אֶת גּוּפָהּ
לְאָחוֹר
וְהַחֵץ עוֹד יָעוּף וּבְמָעוֹף הַצִּפּוֹר
יִתְקַדֵּם בְּעָצְמָה אַדִּירָה
נְשִׁימָה וּנְשִׁיפָה
נְשִׁימָה וּנְשִׁיפָה
הַתְּנוּעוֹת מַשְׁלִימוֹת זוֹ אֶת זוֹ
וּבְסוֹפָהּ
שֶׁל הַדֶּרֶךְ
עוֹד נִגְמַע מֶרְחַקִּים בִּמְהִירוּת הַבָּזָק
עוֹד נִצְעַד חֲבוּקִים וְנִצְהַל וְנִצְחַק
וְהַלֵּב יַעֲלֶה עַל גְּדוֹתָיו
אַךְ עַכְשָׁו
נִתְרַחֵק,
נִתְפַּלֵּל,
נִתְחַזֵּק,
נִתְכַּנֵּס אֶל הֵיכַל גַּעְגּוּעַ
וְנַמְשִׁיךְ לְהַבִּיט אֶל הָאוֹר
נִתְרַחֵק
אֲבָל רַק עַל מְנַת לַחֲזֹר
הורים, תלמידים וצוות יקר,
היום אנחנו מסכמים שבועיים של למידה מרחוק. של חינוך חברתי מרחוק, של ישבות צוות . של שיעורי יצירה, מתמטיקה חינוך גופני ותאטרון. שבועיים של קשר שנדמה שהוא אחד על אחד קרוב ואינטימי אבל למעשה הוא רחוק.
בשבועיים האלה למדנו אסטרטגיות למידה וטכנולוגיה כפי שלא למדנו בשעות של השתלמות, קשר עם הורים, ובעיקר הרבה הרבה געגועים לעולם שהכרנו. וכשבכל יגמר , נדע כולנו להעריך את שהיה מובן מאליו. נוקיר חיבוק, מגע את האפשרות לטייל והיכולת לתת.
זה המפגש החגיגי לפני היציאה לחופשת הפסח ב 31.3. אני מאחלת לכולנו שנעשה את החג שמח. שנסב משפחות סביב שולחן ה חג גם אם זה באמצעות ה ZOOM .
שנצא לחירות.
הרבה בריאות ותודה לכולם על השותפות הורים, תלמידים, צוות.
בברכת שבת שלום, בריאות ושבוע טוב.
דלית



פרשת ויקרא
יוקי לוי
השבת אנו מתחילים את החומש השלישי חומש "ויקרא", הנקרא גם "ספר תורת כהנים" מפני שהוא עוסק ברובו בעבודת הכוהנים במשכן ובפרט בעבודת הקרבנות.
החומש מתחיל במילים "ויקרא אל משה, וידבר ה' אליו..." האות א' במילה ויקר כתובה בכתב קטן יותר מיתר האותיות ונקראת א' זעירא. המדרש מסביר את הסיבה לכך בצניעותו של משה. בסיפור הנבואה של בלעם, הנביא שקרא מלך מואב לקלל את ישראל כתוב "ויקר ה' אל בלעם" ויקר – מלשון מקריות וארעיות, ואילו הפניה אל משה בלשון ויקרא מסמלת פניה אישית וזימון. לפי המדרש משה ביקש מהא-ל להמעיט בחשיבותו ולוותר על הא' שעושה את ההבדל. הא-ל סירב לכתוב את הפניה אל משה בלשון "ויקר" המסמלת כאמור פחיתות כבוד אך הסכים להקטין את הא'.
פרשת ויקרא עוסקת בסוגים שונים של קרבנות, בין היתר היא עוסקת בקורבן חטאת הבא לכפר על "שגגה", עבירה שנעשתה בטעות. במקרה זה הקורבן שונה לפי חשיבותו של המקריב, והתורה מתחילה דווקא במקרה בו הכהן הגדול שהינו האישייות הרוחנית הבכירה ביותר חוטא, אחריו מוזכרים הסנהדרין – שהם בית הדין העליון, טעות שלהם גורמת לכל העם לחטוא בשגגה. לאחר מכן מוזכרת שגגת הנשיא. הפסוק מתחיל במילים "אשר נשיא יחטא..." ולאחר מכן כתוב "או הודע אליו חטאתו אשר חטא בה", כותב על כך רש"י: "אשר נשיא יחטא, לשון אשרי, אשרי הדור שהנשיא שלו נותן לב להביא כפרה על שיגגתו..." הודאה בטעות הינה פעולה לא קלה (כדברי השיר Sorry seems to be the hardest word), והיא קשה יותר כאשר מדובר באדם רם מעלה. נשיא מקביל בדרגתו למלך, וכשנשיא צנוע מספיק כדי להודות בטעות (ולא רק כחלק מתעמולת בחירות) אז אשרי הדור שזה נשיאו.
צניעות היא תכונה חשובה ואף אצילית, הישגי האדם במדע ובטכנולוגיה עלולים ליצור מצג שווא של עוצמה וכוח. המצב אליו נקלע העולם, בו כל השגי האנושות מתגמדים מול וירוס בלתי נראה, מלמדים אותנו עד כמה אפסיים אנחנו מול איתני הבריאה. דווקא רוח האדם המתגלה בעת הזו, יוזמות של עזרה לזולת, התגייסות לסייע לחקלאים ובעלי עסקים שנפגעו, אכפתיות ודאגה לזקנים ובודדים. מפנים את תשומת הלב להישגים האמיתיים, והחשובים של האנושות בכלל ושל אזרחי מדינת ישראל בפרט.
שבת שלום
פינת הדיגיטל והתקשוב
זיו זיגרמן
וירוס הקורונה גרם לעלייה של כ-20% (!!!) בשבוע אחד במניית Zoom, ללא ספק ה-כוכבת של המפגשים המקוונים בתקופתנו.
למי שלא מכיר (באמת?) זום היום נחשבת לשירות הפופולארי בעולם לפגישות מרחוק מבוססות-ענן. אבל יש כמה טיפים שאנשים לא תמיד מכירים ויכולים לשנות דרמטית את הדרך שבה אתם נפגשים עם אנשים מרחוק. נתחיל?
1. תעלו לפגישה 5 דקות לפני בשביל לבדוק את עצמכם - תחשבו כמה זה מביך להיכנס לפגישה, ולבזבז זמן יקר על זה שהמיקרופון או המצלמה לא עובדים. הפתרון: תקדישו 5 דקות לפני שאתם עולים לפגישה וירטואלית לעשות בדיקה למיקרופון ולמצלמה. ברגע שלחצתם על לינק הפגישה, זום מאפשר לעשות בדיקת ציוד בשביל לראות שהכל עובד כמו שצריך.
2. לשים מייקאפ על הפנים -הולכים להגדרות –> Touch Up My Appearance . אז מסתבר שזום מאפשרת לעשות טאצ׳-אפ קטן על הפנים. מאד רלוונטי אם קמתם עייפים לפגישה או שסתם אין לכם כוח להתאפר.
3. לדעת אם מישהו לא איתך בפגישה - בהגדרות של זום אפשר להפעיל את Attention tracking ולהנות ממלשינון שמראה לכם האם מישהו לא איתכם ברגע שאתם משתפים מסך. תתארו לכם ששיתפתם עכשיו מסך אבל אחד מהמשתתפים עבר לאפליקציה אחרת ולא נמצא איתכם. אז מסתבר שזום יכול להתריע אם מישהו לא נמצא איתכם בזמן שיתוף מסך ליותר מ-30 שניות. הגדרות מתקדמות –> Attention tracking on (בפגישה תראו אייקון בצורה של שעון ליד המשתתף).
4. להקליט את השיחות - זום מאפשרת להקליט את כל השיחות ישירות למחשב. זה מעולה אם בא לכם לחיות מחדש פגישות או בשביל סיכומי פגישות לאחר מכן. בהגדרות אפשר לשנות את זה להקלטה אוטומטית כברירת מחדל.
5. הורידו את זום למחשב האישי שלכם - היות שגם ככה כולנו בבית והמחשב שלנו הפך להיות כלי העבודה המרכזי, הורידו את זום למחשב והתקינו אותה כתוכנה. כך תוכלו לשלוט על עוד אפשרויות, כמו שמירת כל מפגש שלכם בתיקייה נפרדת, העלאת תמונות רגע ויצירת פגישות מתוזמנות ללא צורך בכניסה לאתר זום בכל פעם מחדש. פשוט התקינו, היכנסו עם גוגל (sign in with google) ואתם מוכנים
https://zoom.us/download - לינק להורדה
לו"ז שבועי
יום ראשון 29.3.20


יום שני 30.3.20


