Lolita

Petra Catharina Kjærsgaard & Louise Vibeke Back-Christensen

Opstandelsen af Lolita

Lolita er en subkultur der menes at være startet i Japan i 1970’erne. Der er dog nogen usikkerhed om, hvornår lolita-kulturen startede helt præcist.Kulturen startede som en modkultur, som ville sætte fokus på at man ikke viste hud og virkede sexet, men derimod prøvede at se sød og piget ud.
Kulturen startede med gerne at ville sætte fokus på den victorianske tøjstil, som var fremstillet af gode tekstiler.
Kulturen udviklede sig meget da relativ kendte tøjmærker begyndte at sælge tøj, som i dag ville gå inder under Lolita. I 1990'erne blev kulturen spredt yderligere da bands som Princess Princess begyndte at optræde i Lolita tøj, hvilket deres fans adopterede som deres egen stil.

Big image

Delkulturer

Lolita har udviklet sig meget over de nogle og fyrre år kulturen har eksisteret. Lolita er ikke længere en betegnelse for en tøjstil, men flere. Der findes mange forskellige lolita-stile som f.eks. gothic lolita, sweet lolita, og classy lolita
★Creepy☆Cute Makeup Tutorial★

En besværgelig proces

Som vist i ovenstående makeup tutorial kan det være en meget besværlig og langtrukken process at klæde sig ud som Lolita. Dette gælder også for tøjet og håret, som kan være meget svært at få til at side som det skal.