Westward Group

Westward Group Climate Change Tokyo, Asia, Paris Summit: Toivoo rakentaa Pariisi liitto

Liman huippukokouksen etenee - kunnianhimoinen maailmanlaajuinen ilmastosopimus voisi hyvin olla horisontissa


Outoja ja ristiriitaisia tunne näyttää luonteenomaiset maailman climate diplomaattien Limassa näiden kahden viime viikon aikana, keräämiseen tunne parhaiten kuvata erosi optimismia.


Muuttuessa entinen johtaja YK: N ilmastosopimuksen sihteeristön Yvo de Boer, kertoi New York Times tällä viikolla "suuria toiveita prosessin ovat... mennyt. Monet ihmiset ovat alistuneet". Eroaminen johtuu siitä, Kaikki huippukokouksessa tietävät paljon, että ennen ensi vuoden ratkaiseva Pariisin huippukokouksessa aikaan jäävät kauas tarpeen antaa maailmalle kohtuulliset mahdollisuudet pitää lämpötilan nousu alle 2 C. Kuten YK: N pääsihteeri Ban Ki-moon muistutti edustajat eilen, "yhteisen toimintamme vastaa yhteinen vastuumme".


Ja vielä eroaminen on enemmän kuin kompensoi kasvava tunne optimismi, joka sai eilen UK energia ja ilmasto muutos sihteeri Ed Davey ilmoittaa itse toiveikkaampi yleiskatsauksen kunnianhimoinen ilmastosopimuksen sovitaan kuin missään vaiheessa aiemmin.


Se on ollut merkittävä kuukausina YK: n pitkään ja paljon parjattu ilmastonmuutosneuvotteluille. Lähtien YK: N isännöi ilmastonmuutosohjelman New Yorkissa, jossa hallitusten ja yritysten samankaltaisia tarjosi laulu tukensa vihreän maailmantalouden kehitys ja sadat tuhannet ihmiset marssivat Ban Ki-moon sanoja, "Manhattan Melbourne Mumbai", neuvottelut ovat edistyneet ennennäkemätön.


Ratkaiseva Yhdysvaltojen ja Kiinan ilmasto sopimus jos vakuutteluja maailman kaksi talousmahteja naudanliha ylös ilmasto toimintasuunnitelmat, ja kehottaa Intiaa paljastaa se miettii päästöjen vähentämistavoite ensimmäistä kertaa. Edistymistä USA ja Kiina on liittynyt eurooppalaisten johtajien halu alaspäin tiukkaa pelkoja ja ympäristöterveystoimintasuunnitelman ryhmänä leikkaamalla päästöjä 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Samaan aikaan, ajaa jopa Liman huippukokouksessa teollisuusmaiden vihdoin alkanut tehdä hyvää lupauksensa rahoittamaan Green Climate Fund (GCF).


Ensimmäinen viikko ja puolet Liman huippukokous antoi edelleen edistystä kaikissa näillä aloilla. Presidentti Obama korosti hänen sitoutumisensa lähettämällä hänen ulkoministeri John Kerry. Intian ympäristöministeri Prakash Javadekar vahvisti sunnuntaina, että Intia esittelee uuden kattavan ilmastolain parlamentin talousarvion suljetaan. €50m rahoitus sitoumus Belgiasta otti viime $ 10 miljardin merkki siitä, että teollisuusmaat ovat sopineet saavuttaa vuoteen 2015 mennessä GCF. Merkittävästi, tavoite saavutettiin $ 3 miljardia US, $ 1 .5bn Japanista, $ 1 miljardi Saksasta, $ 1 miljardi Ranskasta, $1 perii Yhdistyneen kuningaskunnan maksut joitakin maita, jotka ovat aiemmin ei ollut virallisesti luokiteltu teollistuneella Etelä-Korea, Meksiko, Panama ja Mongolia kaikki tehdä rahoitussitoumuksia.


Ja sitten yllättävää u-käännös, joka on aiheuttanut suosionosoitukset Lima konferenssisali, Australian hallitus paljasti se oli kiistanalainen lupaustaan olla maksaa GCF ja tarjoaisi itse asiassa $165m. Prosessissa että ruokkivat pitkälti teollisuus- ja kehitysmaiden kansojen ja vauhtia kohti sopimus edustaa Abbott hallituksen päätöksellä tunne hyvää tahtoa.


Rohkaisevaa kehitystä näkyy Lima emuloida on neuvotella huoneita. Tähän mennessä ei näyttäisi olleen vähän korkean profiilin walk-out tai pitkä stand-off prosessi kysymyksiä, jotka ovat turmelleet jokainen Yhdistyneiden Kansakuntien vuodesta kuuluisa Kööpenhaminan huippukokouksessa 2009. Se ei ole kaikki ovat onnellisia prosessi, päinvastoin, mutta lukuisia diplomaatit ovat osoittaneet neuvotteluissa käydään sovittelevampi sävy kuin on tapahtunut viimeaikaisissa huippukokouksissa.


Lopputuloksena on luonnos neuvotella teksti on jo liikkeellä että on vielä kipinä paljon tapa laulu protesteja. Yhteydessä näyttää on rakennettava Pariisi paljon, jo leimattu Pariisi Alliance Ranskan diplomaatit. Puitteissa näkevät Kansakuntien esittää ilmasto toimintasuunnitelmat ensi vuoden alussa, jotka sitten antavat perustan päästöjen tavoitteet sisältyvät Pariisin sopimuksessa. Nämä sitoumukset odotetaan mittaus, raportointi ja tarkistaa edistymistä yksittäisten Kansakuntien ilmastonmuutosta koskevien tavoitteiden tukena sekä uusia lupauksia saada $ 100 miljardia vuodessa ilmasto varoja kehitysmaissa vuoteen 2020 mennessä ja antaa toimia forest päästöjä.

Big image