Corliss Group Online Magazine

Holiday Financial Review Corliss Group Online Magazine Handlingslinje: Tips för att hålla online semester shopping säker

En läsare: Jag tänker jag kommer att göra allt min semester shopping online på Cyber måndag. Kan du ge mig några tips om hur man ska vara säker?


Handlingslinje: Cyber måndag, måndagen efter Thanksgiving, är nu den mest populära dag av shopping. Shopping på nätet betyder att undvika folksamlingar, men det öppnar också köparen till attacker från scammers och hackare. National Retail Federation förutspår att 140 miljoner holiday shoppare är benägna att dra nytta av erbjudanden i butiker och online. Handla tryggt, Better Business Bureau rekommenderar att dessa tips:


1. skydda din dator: en dator bör alltid ha de senaste uppdateringarna är installerade för spam-filter, anti-virus och anti-spyware programvara och en säker brandvägg.


2. butiken på tillförlitliga webbplatser: shoppare bör börja med BBB att kontrollera säljarens anseende och rekord för kundnöjdhet. Alltid leta efter BBB tätningen och klicka på att bekräfta att de är giltiga.


3. skydda din personliga information: BBB rekommenderar att du tar tid att läsa webbplatsens sekretesspolicy och förstå vilka personuppgifter som efterfrågas och hur den ska användas. Om det inte finns någon postat, bör det tas som en röd flagga som personlig information kan säljas till andra utan tillstånd.


4. se upp för erbjudanden som låter för bra för att vara sant: erbjudanden på webbplatser och i oönskad e-post kan ofta låta alltför bra för att vara sant, särskilt extremt låga priser på hård-till-få objekt. Konsumenterna bör alltid gå med sina instinkter och inte vara rädd att gå upp en "deal" som kan stå dem dyrt i slutändan.


5. se upp för phishing: legitima företag inte skickar e-post hävdar problem med en beställning eller ett konto för att locka "köparen" att avslöja finansiella information. Om en konsument får sådan e-post, rekommenderar BBB plocka upp telefonen och ringa kontaktnumret på webbplatsen där inköpet gjordes att bekräfta att det verkligen finns ett problem med transaktionen.


6. Kontrollera att din online köp är säkert: shoppare bör alltid se i adressrutan för "s" i https:// och i det nedre högra hörnet för symbolen "lock" innan du betalar. Om det finns några tvivel om en webbplats, BBB rekommenderar att högerklicka någonstans på sidan och välj "Egenskaper". Detta låter dig se den verkliga URL (webbadress) och dialogrutan kommer att avslöja om webbplatsen inte är krypterad.


7. betala med kreditkort: det är bäst att använda ett kreditkort, eftersom enligt federal lag, shopper kan bestrider anklagelserna om han eller hon inte får objektet. Shoppare har också tvist rättigheter om det finns obehörig avgifter på sina kreditkort, och många kortutgivare har "noll ansvar" politik som kortinnehavaren betalar ingenting om någon stjäl kreditkortsnumret och använder den. Aldrig tråd pengar.


8. hålla dokumentation av din beställning: efter avslutad online orderprocessen, kan det finnas en slutlig bekräftelsesida eller shopper kan få en bekräftelse via e-post – BBB rekommenderar spara en kopia av webbsidan och e-post för framtida referens och som en post av köpet.


9. Kontrollera din kreditkortsutdrag ofta: vänta inte på att papper uttalanden. BBB rekommenderar konsumenter kontrollerar deras uttalanden kreditkort för misstänkt aktivitet genom att antingen ringa deras kreditkortsföretag eller genom att regelbundet kontrollera uttalanden online.

10. vet dina rättigheter: Federal lag kräver att beställningar som görs per post, telefon eller online levereras av det datum då lovat eller, om ingen leveranstid som anges, inom 30 dagar. Om varorna inte levereras i tid, kan shopper avbryta och kräva en återbetalning. Det finns inga allmänna tre dagars uppsägning rätt, men konsumenterna har rätt att avvisa varan om det är defekt eller var felaktigt. Annars är det företagets politik som avgör om shopper kan häva köpet och få en återbetalning eller kredit.


Vidtar åtgärder för att undvika bedrägerier online kommer att resultera i en mycket gladare semester för alla – utom, naturligtvis, för scammers och hackers.


Corliss grupp Online finansiella Mag är en aktiebörs utbildning webbplats för att lära nybörjare hur man handel aktier. Corliss grupp Online finansiella Mag gör detta på ett sätt som är lätt att förstå och använder endast relevant och väsentlig information krävs att handla aktier på börsen.