De toekomst van het Oled scherm

Wat is een oled scherm?

De naam Oled horen we steeds vaker, en zeker nu er in Nederland Oled televisie schermen aan zitten te komen. Wat betekend de afkorting Oled precies? Het houd in: Organice Light Mmmiting Diode.


Waar bestaat het Oled scherm uit ?


De schermen van het Oled scherm bestaat uit een aantal lagen met organische polymeren. Sommige lagen daarvan kunnen licht afgeven en andere fungeren als geleiding. Polymeren zijn verbindingen die uit een hele reeks van dezelfde soort moleculen bestaan.


Wat is het verschil tussen het Oled scherm en de LCD LED.


Het verschil tussen deze twee schermen ligt vooral op de maat van het scherm, de belichting, het energieverbruik en Het Oled scherm is milieuvriendelijker. Het is niet dat de LCD LED televisie's nu slecht zijn door de Oled schermen. Schaft u een Oled scherm aan dan heeft u meer voordelen in het verbuikt en het gebruikt van de televisie dan van de LCD LED scherm.

Voor en nadelen van het Oled scherm.

Voordelen van het Oled scherm.


De OLED televisie is een stuk dunner dan andere televisies. De belevenis van het televisie kijken wordt anders door de super scherpe kleuren, hoge helderheid en snelle reactietijd. OLED televisie heeft een laag stroomverbruik doordat achtergrondverlichting niet nodig is. Ook heeft het een kijkhoek van bijna 180 graden en de televisie is ook nog milieuvriendelijk.


De kijkhoek van het curved model is 180 graden waardoor je dus vanaf veel kanten goed naar het scherm kan kijken. Het heeft een hoog contrast van 1.000.000: 1 , het oled scherm heeft een snelle reactietijd van een microseconde. Het beeld heeft prachtige kleuren en een helderheid waardoor het lijkt alsof op televisie bent.


Nadelen van het Oled scherm.


Het grootste nadeel van het old televisie scherm is dat de prijs aan de hoge kant is. Je moet hiervoor dus veel geld neertellen. Het geld is het wel dubbel en dwars waard, alleen kunnen veel mensen deze bedragen nog niet uitgeven aan een televisie scherm. In de loop van tijd zou de prijs wel een stuk gaan dalen, zoals we hebben gezien met vele andere technische producten.


In de eerste modellen zitten natuurlijk altijd de zogenaamde kinderziektes. Dat houd in er nog bepalen dingen nog niet helemaal optimaal kunnen werken, zoals dat het scherm ineens vreemde verschijnselen krijgt.Waarom zou u een Oled tv scherm willen aanschaffen?


Ten eerste is het nieuwste model erg aantrekkelijk. Ze hebben de oude rechte tv scherm behouden maar ze hebben nog een ander scherm ontworpen, namelijk Curved. Curved houdt in dat het scherm gebogen is waardoor je een beter zicht hebt op het beeld. U zou nu nog optimaliseren kunnen genieten van een avond film kijken met je vrienden, familie of geliefde. Daarnaast is de televisie milieuvriendelijk en heeft een laag energieverbruikt, wat voor u erg aantrekkelijk is.Mijn mening over het Oled scherm.


Mijn passie ligt in de technologie, dus ik ben erg nieuwsgierig naar de nieuwe snufjes die op de markt komen. Ik vind het Oled scherm een perfectie uitvinding omdat ze bij het maken ervan hebben gedacht aan het milieu en aan het energieverbruikt van het scherm wat mij ook wel erg trekt.