MÚSICA I PRIMERA INFÀNCIA

-JORNADA DE MÚSICA I VALORS (1 - 5 ANYS)

Diumenge 1 d'octubre 2023 - matí

Llar d'Infants i Educació Infantil

Adreçat a: Ballarins, músics i docents de Llar d'Infants i Educació Infantil, pares, mares i totes les persones interessades en l'etapa 1 - 5 anys

CONSTRUÏNT MINIMONS: EL VALOR DE LA IMAGINACIÓ EN EL PROCÉS D'APRENENTATGE

Un any més tenim el plaer de convocar-vos a les JORNADES de MÚSICA I PRIMERA INFÀNCIA per a mestres, educadors i totes aquelles persones interessades.


Aquestes Jornades tenen l'objectiu d'incentivar la imaginació i la creativitat possant el focus en la manera en què presentem les activitats i en l'educació en valors a l'aula. També volem oferir experiències i recursos que ajudin a millorar la pràctica docent i obrir una via de reflexió i experimentació a partir d'un tema. Enguany parlarem dels continguts però sobretot de la manera en que els presentem a l'aula amb els més petits.

Aquestes jornades són un punt de trobada al voltant de la música i l'educació tant per a les famílies com pels docents.


Enguany hem triat com a tema que vincula totes les sessions "el valor de les COSES PETITES, de l'ESCOLTA i la COMPLICITAT en el procés d'aprenentatge".


Un matí ple d'idees per a començar el curs de la millor manera.


Adreçat a: Ballarins, músics i docents de Llar d'Infants i Educació Infantil, pares, mares i totes les persones interessades en l'etapa 1 - 5 anys

DIA I HORARI

DIA: Diumenge 1 d'octubre

HORARI CURS: 9:30 a 13:30h.

PROGRAMA:

9:30 a 10:45 MÚSIQUES PER IMAGINAR MINI MONS SONORS

Prof. Eugènia Arús

Com crear mons sonor i músiques que estimulin la imaginació en els infants d'1 a 5 anys


Tot i que la cançó juga un paper fonamental en el desenvolupament musical de l’infant no podem oblidar la gran aportació que la música instrumental té; activa la imaginació i el pensament musical, construeix un mini món sonor, i fa créixer la nostra musicalitat. “Música sense paraules” és una col·lecció de peces breus instrumentals que estan composades donant tot el protagonisme a cada un dels elements que configuren la música: ritme, fraseig, intervals, forma, textura…. Així doncs ens permeten treballar petits mons sonors auditivament, rítmicament i en moviment.


L’experiència de la compositora i la interacció amb els infants i les famílies són la clau per a que aquestes peces breus inspirin, estimulin i canalitzin les respostes dels infants i en conseqüència creixi la seva curiositat, escolta i musicalitat.

Descobreix les "Músiques sense paraules" i gaudeix experimentant les seves possibilitats artístiques i educatives a l'aula i en familia!11:00 a 12:00 SESSIÓ DE MÚSICA EN FAMÍLIA: MÚSICA SENSE PARAULES (1 a 5 anys)

Amb Eugènia Arús

Sessió de Música en família on els inscrits al curs podran veure com l'Eugènia treballa algunes de les seves composicions amb els infants i les famílies.12:15 a 13:30 EL MÓN DELS MINAIRONS (Proposta formació 0-3 )

Prof. Marta Escayola

Heu sentit a parlar d’uns petits personatges fantàstics, entremaliats que s’amaguen als boscos dels contes? Són els Minairons.

Ens endinsem en un viatge que neix de l’escolta, la curiositat i el gaudi; ric en sons i música i ple de possibilitats descobrint materials sensorials.

Els infants són capaços de comunicar-se musicalment.


Us OFERIM TRES PROPOSTES MUSICALS que inspiren , evoquen i proposen ambients que desperten el joc preparant l’infant per sentir-se a gust amb la música.

  • Cançó Surt i sol ( Cançons Menudes: Gemma Banyos i Marta Canelles)
  • Conte: Amunt dormilegues ( Ed. Petit Boum, Text : Laura Quicios) - Música el TREN ( Música sense paraules: Eugènia Arús)
  • Audició descriptiva: La petita panerola - (Música sense paraules: Eugènia Arús)

En aquesta sessió veurem 3 escenaris que la Marta del @elmondelsminairons ha creat a partir de 3 músiques que trobem a Bellaterra Música Ed.
Com construeix un escenari sonor màgic i com el presenta a l'aula amb els infants

PREUS:

  • 42 euros => Per tots aquells que sols venen el diumenge i no estan inscrits a les Jornades de Música i Valors per Ed. Primària i Secundària del dissabte 30 de setembre (o sols estan inscrits a un o dos tallers)
  • 20 euros => Si has fet també la inscripció a les Jornades de Música i Valors per Primària i Secundària del dissabte 30 de setembre (tot el dia i ja has pagat els 68 euros) https://www.smore.com/4dt5a-jornada-m-sica-i-valors

EL MUSICAL, CENTRE D'EDUCACIÓ I RECERCA

El Musical - Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - 93 580 42 46 - www.elmusical.cat