Studytrip Malta!

Informatie over Malta

Bevolking, omgeving, eten en drinken, cultuur

Malta telt ongeveer 400.000 inwoners.Daarbij komen ruim 1 miljoen toeristen jaarlijks het land bezoeken.


Malta ligt ongeveer 94 km ten zuiden van sicillie.


Door de centrale ligging is malta altijd een ontmoetingsplaats geweest voor verschillende culturen.


In de Maltese keuken vind je de invloeden van verschillende culturen terug. Zowel de invloed van de Engelse- als de Italiaanse keuken is goed te proeven. Hoewel de identiteit van de Maltese keuken niet precies te definiëren valt, is er één ding dat je standaard op de kaart terugvindt: verse vis!


De Maltesers zijn harde werkers die bekend staan als een robuust en vriendelijk volk. Ze zijn vrolijk, lachen veel en zijn erg gastvrij. Je zult zich op het eiland meer dan welkom voelen!


Naast de drie bewoonde eilanden Malta, Gozo en Comino bestaat de archipel uit twee onbewoonde eilanden, Cominotto en Filfla. Malta heeft een Mediterraans klimaat, met een lange droge zomer.


Bezienswaardigheden


 • Megalithische tempels van Malta
  De tempels van malta zijn een verzameling van prehistorische tempels op de maltese archipel.
  Doelgroep: Historische liefhebbers.
 • Valetta
  Valetta is de hoofdstad van de republiek Malta. De stad is kandidaat gesteld voor Culturele hoofdstad van Europa.De straten van Valletta zijn zeker een wandeling van een halve dag waard. In Valetta staat ook het Grootmeesterspaleis, dat in het Engels aangeduid wordt als Grandmaster’s Palace en in Malta bekend staat als simpelweg ‘The Palace’.De binnenkant van het paleis is versierd met talloze fresco’s en schilderijen.
  Doelgroep: Gezinnen, Groepen.
 • Blue Lagoon
  Tussen de eilanden Malta en Gozo ligt de blauwe lagune die de naam Blue Lagoon heeft gekregen. Een dagtocht naar deze lagune zijn een van de topexcursies van Malta. In de zomermaanden is het daardoor erg druk met boten in de Blue Lagoon.
  Doelgroep: Natuurliefhebbers. Jongeren en Ouderen.
 • Marsaxlokk
  Dit traditionele vissersdorp wordt door veel reisgidsen als één van de meest pittoreske plaatsen op Malta genoemd. Voor fotografen zijn de traditionele vissersbootjes ‘luzzu’ genoemd, een bron van inspiratie.
  Doelgroep: Toeristen en visliefhebbers.
 • Sint-Janscokathedraal
  Deze 16e-eeuwse kathedraal in Valetta die in het Engels aangegeven wordt als St. John’s Co-Cathedral is één van de belangrijkste toeristische attracties van Malta.
  Doelgroep: Toeristen.Geschiedenis

Tijdens de tweede wereldoorlog werd Malta zwaar gebombardeerd en beschoten door de Duitse Luftwaffe, vooral tijdens de slag om malta. De Britse koning verleende het eiland een hoge onderscheiding voor dapperheid, het George Cross Het is sindsdien gebruikelijk om brieven te adresseren met "Malta G.C.". Het George Cross kreeg ook een plaats in het wapen en op de vlag.


Leuke weetjes

Wist je trouwens dat de oscarwinnende film ‘The Gladiator’ op Malta is opgenomen?


Zowel de film Blue Lagoon. De film gaat over twee jonge kinderen die op een tropisch eiland stranden na schipbreuk te hebben geleden samen met de kok van het schip