eten en het buitenland

aardappelen, rijst, haaienvinnen soep en Mc Donalds

aardappelen

waar komt de aardappel vandaan?
de Inca's verbouwde al eeuwenlang aardappels. toen Columbus terug kwam van Amerika nam die de aarappel mee de eerste aardappels komen waarschijnlijk uit Peru of Chili. in het begin werden aardappels verbouwt in tuinen van kloosters. omdat de boeren bang waren dat de knollen en plant giftig waren. pas in 18e eeuw werd de aardappel een normaal onderdeel van de Nederlandse keuken.

rijst

waar komt rijst vandaan?
de oudste rijst komt uit Zuid-Korea. rijst groeit het best in een tropisch klimaat. in
China wordt de meeste rijst verbouwt en Thailand exporteert de meeste rijst. voor ongeveer de helft van de wereld bevolking is rijst het hoofdvoedsel.

haaienvinnen soep

waarom eten mensen haaienvinnen soep?
er zijn twee redenen. reden een is dat 80% van de mensen die haaienvinnen soep aten wisten niet eens dat het haaienvinnen soep was. de tweede reden is dat het een China een traditie is om haaienvinnen soep te eten.

Mc Donalds

hoe worden de hamburgers van Mc Donalds gemaakt?
de hamburgers van Mc Donalds zijn van Canadees rundvlees gemaakt met allerlei toevoegsels zodat het niet bederft zoals :water, zout, dextrose, BHA, propylgallaat en citroenzuur.
waar zijn er allemaal Mc donald's?
er zijn bijna overal wel Mc Donald's. de Mc Donalds is ontstaan in Californië. de eerste in Nederland was in Zaandam dit was ook meteen de eerste in Europa.