Studentenstad Brussel

Voor beginners

Wat is de bedoeling van deze flyer?

De bedoeling is om studenten, niet afkomstig van Brussel, kennis te laten maken met deze bruisende stad.
Big image

Waarom Brussel?

De meeste kennen Brussel enkel als hoofdstad van België en voor zijn spruiten, maar Brussel is meer dan alleen dat. Brussel is een bruisende stad, zowel overdag als 's nachts. Studenten die in Brussel komen studeren hebben het zeker naar hun zin. Iedereen vindt er wel iets naar zijn zin, of iets waar hij interesse in heeft.

Waar kan je in Brussel lekker gaan uiteten?

Dé plek om in Brussel iets te gaan eten is de Amadeo. Dit restaurant staat bekend voor zijn spareribs à volontés. De ribbekes die je daar op je schotel krijgt zijn om van te smullen en elke student die in Brussel zijn studies aflegt zal wel al eens dit restaurant bezocht hebben.


Verder heb je natuurlijk ook de Beenhouwerstraat, gelegen aan de Grote Markt, waar de talrijke kleine restaurantjes elkaar opvolgen.


Als laatste is Comme Chez Soi ook zeker en vast een aanrader.

Waar kan je iets gaan drinken?

In Brussel kan je overal terecht om iets te drinken. De Delirium, verborgen in een zijstraat waar ook Jaenneke Pis zicht vestigt, staat wereld bekend voor zijn grote assortiment aan bieren. Je vindt er zo'n 2000 biersoorten en mensen van over heel de wereld komen hiernaartoe.
Delirium Cafe in Brussels, Belgium

Wat valt er allemaal te bezoeken?

De Grote Markt werd al meerdere keren verkozen tot mooiste Grote Markt van Europa. De meeste toeristen voelen zich dan ook meteen aangetrokken. Een beetje verder vind je Manneken Pis. Niets spectaculair, maar wel wereldwijd bekend. Zijn tegenhanger, Jaenneken Pis, heeft minder succes.


Het Atomium, gelegen in het Heizelpark te Brussel, is het monument van Brussel om zeker te bezoeken. Het werd in 1958 gebouwd voor de wereldtentoonstelling en staat er de dag van vandaag nog steeds.

Big image

Brusselse muziek

Dé zanger afkomstig uit Brussel, wereldwijd bekend na zijn tournée in Amerika, is Stromae. Hij werd geboren in Etterbeek, een deelgemeente van Brussel. Verder valt er in Brussel niet meer zo veel te beleven qua muziek en/of Brusselse zangers.
Big image

Officiel Stromae

Stromae - Papaoutai - Live - C'Cauet Sur by Officiel Stromae

Besluit

Brussel is een levendige, sfeervolle stad voor elke leeftijd. Ieder vindt er wel iets naar zijn zin en er is geen tijd om zich te vervelen. Altijd en overal vindt je er wel iets te doen. Dus beste studenten, wacht niet en schrijf je in op de vele campussen van Brussel.


Tot ziens!