Asigurarea RCA la un pret bun

Asigurarea RCA este acea polita al carei caracter este unul obligatoriu si fiecare sofer va trebui sa o incheie pentru a putea circula in perfecta siguranta si in conformitate cu normele legale in vigoare pe drumurile din Romania.


In aceste conditii, conducatorii auto vor fi intotdeauna interesati de obtinerea acelora dintre preturile cele mai avantajoase pentru masinile pe care le conduc. Acestia au in aceste conditii cateva metode prin care se vor putea bucura de preturi cat mai bune pentru aceasta polita. Acestea sunt urmatoarele:


  • Cautarea a cat mai multe oferte de asigurari RCA

Internetul ii va putea ajuta cu siguranta pe clienti sa gaseasca acelea dintre ofertele de asigurare care sa le aduca cel mai mare numar de avantaje in acest sens. Este simplu sa compare ofertele de asigurari intre ele intrucat ei vor putea sa foloseasca calculatoarele de asigurari si sa afle pretul politelor, ba mai mult de atat vor putea cumpara de aici o asigurare la cel mai bun pret.


  • Alege compania care sa iti confere cel mai mare numar de avantaje

Este vorba aici despre ofertele cu reduceri pe care companiile le practica pentru clienti, cum ar fi divesele cupoane cu reduceri sau promotii, precum si preturi mai mici in cazul in care clientii vor achizitiona mai multe polite de asigurare de la aceeasi companie de asigurare.


  • Tine cont si de dotarile si tipul autovehiculului tau

Acest criteriu este si el important intrucat clientii vor putea sa beneficieze de preturi mai mici pentru asigurare cu cat masina este mai buna si este dotata corespunzator.


  • Preturi mai mici pentru polita in functie de proprietarul autovehiculului
Companiile de asigurari confera oferte cu reduceri pentru clienti in cazul in care acestia se incadreaza in urmatoarele categorii: sunt bugetari, sunt casatoriti si au in ingrijire unul sau mai multi copii minori, sunt persoane ce prezinta diverse forme de handicap sau sunt pensionari.


  • Tine cont si de Sistemul Bonus Malus

Bonus Malus este un sistem ce a fost introdus si in Romania in luna Ianuarie 2010 si de atunci functioneaza cu succes oferind reduceri la pretul asigurarii RCA pentru aceia dintre soferii care cu un an inainte de a incheia asigurarea nu au fost implicati in niciun fel de accident rutier. Acestia vor putea astfel beneficia de reduceri de pana la 10% pentru politele de asigurare RCA. Situatia este insa una negativa pentru soferii care au fost implicati in accidente. Pentru acestia, valoarea asigurarilor auto de tip RCA ar putea sa creasca cu pana la 50%.


  • Tine cont si de mediul de provenienta si kilometraj

Mediul din care soferul provine si acolo unde masina asigurata este conduse, ar ptuea si acesta influenta valoarea asigurarii RCA. Astfel, soferii din mediul urban vor plati un pret mai mic pentru polita RCA, spre deosebire de soferii ce privin din mediul rural. Totodata si numarul de kilometri parcursi cu un autovehicul este in masura sa influenteze intr-o oarecare masura pretul asigurarilor auto cu caracter obligatoriu.


Daca vei avea in vedere toate aceste aspecte si vei reusi cu siguranta in final sa beneficiezi de o asigurare auto la cel mai bun pret.