El crac del 29.

Què passava als Estats Units abans i durant aquest període.

Els feliços anys 20.

Als Estats Units, va haver una època daurada, anomenada ''Els feliços anys 20". Això era causat per la dependència i el deute pendent dels paisos europeus al acabar la Gran Guerra amb els Estats Units, els quals no havien sofert grans pèrdues. Mentre a Europa, la gran majoria d'economies estaven estancades, als estats units creixia a un ritme extravagant. Més informació en aquest bloc.

24 de octubre de 1929, el abans i el després.

El dia 24 d'octubre, més conegut com ''Dijous negre'', va ser el punt d'inflexió per marcar el abans i el després. Una Caiguda espectacular de la borsa, començada el dijous, i continuada durant el dilluns i el dimarts d'aquella setmana, va fer entrar en ruïna a tot el país. Clica aquí per veure el gràfic de la caiguda de la borsa.

La gran depressió.

La gran depressió, va ser el període, que es va originar per el crac del 29, i no va acabar fins a principis del anys 40. Va ser un dels temps més pobres per als Estats Units, portant a la ruïna a més de 1000000 de famílies. Més informació en aquesta pàgina. Durant la gran depressió, van passar un seguit de reaccions per culpa del crac del 29. Aquestes són les més rellevants:

COM SOLUCIONAR-HO?

El new deal.

El New Deal van ser un conjunt de mesures posades en marxa per Franklin D. Roosevelt, president dels EEUU, per actuar contra la gran depressió originada pel crac del 29.

Al mapa conceptual trobareu les reformes més importants.

Mapes conceptuals per entendre millor el tema.