Oled beelschermen

de nieuwste beelscherm technologie

Samsung's nieuwste stunt

Oled schermen


Opgelet! De nieuwste technologie op het gebied van beeldschermen zijn uitgekomen. Het zijn de Oled beeldschermen. Deze beeldschermen wordt gezien als de opvolger van de plasma beeldschermen. Toch blijft het grote bedrijf Samsung voorlopig afwezig van de productie van Oled schermen. In dit artikel beschrijf ik de voordelen, de nadelen, en de kansen voor de consument.


Bedreigingen


De allergrootste bedreiging van de Oled schermen is dat ze vooral nog erg duur zijn. Het aantal modellen dat beschikbaar is om te kopen, is zeer beperkt en de goedkoopste Oled beelscherm kost op dit moment zo rond de 4.000 euro. Voor de rijke mensen in ons land is het geen probleem, maar voor de normale consument is dit natuurlijk nog een aardig groot bedrag voor een televisie scherm. In Nederland zijn er in de eerste helft van 2014 slechts enkele tientallen verkocht. Dat geeft dus ook wel aan dat het niet super draad. De reden dat de Oled schermen zo slecht verkocht worden komt dus door de dure prijs. Een ander nadeel is dat er ook andere soort modellen zijn die bijna even goed zijn zoals de quantum dot schermen. Deze zijn eigenlijk bijna even goed als de Oled schermen, maar zijn veel goed goedkoper. Daarom dat de consument dus eerder voor de quantum dot schermen kiest dan de Oled schermen.

voordelen

Voordelen


Er zijn vele voordelen van de Oled schermen. Zo hebben ze bijvoorbeeld uitstekende zwartwaarden en een zeer hoog contrast. Daarnaast zorgen Oled schermen voor onder meer diepere kleuren en een scherper beeld. Oled schermen hebben bovendien geen back light dat betekent dat de pixels zich zelf verlichten . Daardoor kunnen de schermen dunner zijn dan dat ze dat normaal zijn. De beeldkwaliteit van oled is superieur. Dat komt vooral door het grote contrast. In lichte en donkere delen van het beeld zie je nog veel details. Ook hebben oled-tv's een grotere kijkhoek en zijn ze heel zuinig qua energieverbruik.


De kansen

De kansen voor de Oled schermen zijn nu nog klein. Maar in de toekomst kan de productie hoger worden. Dit is vooral omdat er in de toekomst misschien goedkopere manieren zijn om de Oled schermen te maken. Hierdoor zou de consumentenprijs naar beneden gaan, en word het interessanter voor de consument om dan Oled schermen te gaan kopen. Maar voor nu zijn ze echt nog te duur. Zoals er net al was geschreven, de goedkoopste modellen liggen rond de €4.000 en dat is gigantisch veel nog. Daarom gaat de consument nu nog naar goedkopere modellen zoeken zoals de quantum dot schermen. Deze zijn wel goedkoper en dus interessanter voor de consument. Maar wat ik al eerder vertelde in dit artikel. De Oled schermen zijn gewoon van bijzonder goede kwaliteit. Wereldwijd heb je geen betere schermen dan die van de Samsung Oled schermen. Het is dus zeker het aanraden waard, en als u nog een kleine spaarpot had klaarliggen, dan zou ik dat geld hieraan zeker verbruiken. De reden? Je krijgt het dubbel en dwars terug betaalt door de vele uren kijkplezier die je beleeft met de geweldige Oled-schermen.