Notícies d'última hora

Recull de notícies que ens passen i ens interessen a 5è B

7-6-2013

El taller de Terenci Càndid

El dia 21 de maig vam anar a la Vil·la romana de Centcelles ha visitar-la.

Quan vam arribar vam veure tot per fora, la construcció principal, les termes, on també hi eren les letrines, i vam descobrir que els romans ja reciclaven l'aigua, ja que per mantenir netes les latrines aprofitaven l'aigua bruta dels banys, com arreglaven les cases etc
Desprès vam jugar a un munt de jocs i activitats, construir una paret, aixecar una columna, construir arcs, fer les taulades,...
Les activitats mes divertides van ser endevinar els dibuixos que hi havien dins de la cúpula.

Ens van donar un petit quadernet que vam anant omplint mentre ens anaven explicant.


Barcelona i el museu Blau

El 22 de maig vam fer una sortida a Barcelona, tot cicle Superior.
Vam visitar el Museu Blau, el Parc del Fòrum i vam veure com estaven muntant PRIMAVERA SOUND i vam acabar dinant a prop de la platja.
Al Museu Blau hi havia un munt de coses interessants, però el que més ens va agradar a tots van ser els animals dissecats, hi havia: Un lleó, un elefant, una gasela, porcs senglars, ocells,... sense oblidar-nos de l'impressionant esquelet de balena que dona la benvinguda.
Tot va ser molt divertit els nens que van anar diuen que volen fer una altra sortida. Quan vam arribar al col·legi tots estàvem cansats, però volíem repetir.


Una gran aventura

El divendres 31 de maig del 2013, vam anar caminant al pont del diable, aqüeducte de Ferreres de l'època romana, van creuar el riu i el corrent era tan fort que, a alguns, les xancletes ens marxaven dels peus i el Fernando las havia d'agafar.

Quan vam arribar ens esperaven els agents rurals amb un parell de sorpreses. Primer van treure una capsa misteriosa amb forats i quan vam estar tots prou atents van treure de dins un xoriguer que havien recuperat després d'estar un temps al centre de recuperació de la fauna a Barcelona. Després ens van explicar la seva tasca als incendis i com podíem observar la recuperació del bosc. Per acabar vam plantar diferents arbrets, pins i alzines.

Després ens van explicar la història del pont i per a que el feien servir i fins i tot vam travessar de costat a costat per damunt. Vam veure la pedrera d'on van treure les pedres per construir-lo i fins i tot les vam mesurar amb pams.

També vam descobrir els diferents circuits que hi ha al voltant del pont per fer caminant o en bicicleta. Per acabar vam dinar a un petit parc i vam estar corrents i jugant una bona estona, per, finalment, tornar a repetir l'aventura de creuar el riu.


Final del torneig

El VI torneig de futbol Rodrigo del Amo s'ha acabat.

El dia 5 de juny va ser la final i van ser uns grans partits. Els equips que van arribar a la final van ser:

de la categoria prebenjamí l'Enric el fidel contra la rateta que escombrava l'escaleta,

de la categoria Benjamí Repunxó contra La bella dorment

de la categoria Aleví Galàctics contra Toma Toma club de futbol.

Esperem que l'any vinent puguem tornar a jugar una altra vegada, perquè ens agrada tenir els patis ocupats amb aquests partits i ens agradaria poder ser els entrenadors dels equips de cicle inicial.


Nova moda a l'hora del pati

Des de fa un mes tenim un nou entreteniment a l'hora del pati i no són res més que les "bales"

Qui va començar a portar bales va ser el Juan Antonio, desprès la Sara, l'Antonio... Així la gent va veure com jugaven i així tothom va començar a portar-les.
Encara estan de moda, tot i que alguns ja s'han avorrit d'elles i ja no porten. Ens agrada poder jugar a una altra cosa que ni sigui la pilota.


Sortim a les revistes!!

El dijous 6 de juny, l'Helena va portat la revista de barça kids perquè sortíem nosaltres en una fotografia. Fa ja un temps, els nois de Barça Kids per ensenyar-nos els valors i ens van fer fotos a tot cicle superior i a quart i de totes les fotografies van triar la que ens van fer a nosaltres a la nostra classe, tot i que només va sortir una fila de nens i poc més, veure la nostra classe és un gran honor i ens ha agradat molt.