Pine-Needle Felt

5-8 Juni, 2014 Leiko Uchiyama

Matsuba

Matsuba Felt in het Japans betekent letterlijk Pine-needle Felt oftwel naaldbomen vilt. De naalden die onder de naaldbomen verspreid lagen op de sneeuw inspireerde Leiko tot het ontwikkelen van deze techniek. Pine-needles Felt is een zeer fijn kantachtig maar zeer sterk vilt. De textuur verandert met de soorten wol, hoe je de wol voorbereidt en hoe deze gelegd wordt.

wanneer en wat

Voor het volgen van deze workshops wordt ervan uitgegaan dat je de basisbeginselen van het viltmaken kent


5 juni 2014 Proefjes

Studenten leren de basisbeginselen van de pine-needle vilt techniek om zo een eigen design te onderzoeken voor een groter project. Deze workshop wordt geadviseerd wanneer je de omslagdoek wilt maken.


6-7 juni 2014 grote omslagdoek

Studenten leren met de Pine-needles vilttechniek een passend design maken voor een groter werk. Hierbij worden belangrijke tips gegeven voor een groter en fijner, maar nog steeds sterk draagbaar kledingstuk.


8 juni 2014 Baret met dubbele laag

Studenten maken een aan 2 kanten draagbare baret met pine-needles bovenop

wie is leiko uchiyama?

Leiko komt uit, Hokkaido, het noordelijke eiland van Japan. Ze heeft zich na een studie 'Agicultural' 20 jaar geleden bekwaamd in het vilten. Zo leerde ze een deel van haar zelf ontdekken, die al die tijd verborgen was gebleven. De lange, rustige winters gebruikte ze om haar vilt-techniek te ontwikkelen. Leiko ontwikkelde zo haar pine-needle felt techniek om er vervolgen er verder mee te experimenter. Het vilten brengt haar in contact met veel mensen over de wereld. Na verblijven in Japan, Frankrijk en Indonesie woont ze inmiddels in Ierland. Ze is nieuwsgierig naar welke plek en ontdekkingen het vilt haar nog zal brengen.

http://www.leikofelt.com

opmerking

Alle workshops zullen worden gegeven in het Engels en waar nodig worden vertaald in het Frans en/of het Nederlands

registratie Atelier Fiberfusing

Stuur een email voor meer informatie over prijzen, navigatie, registratie en betalingsvoorwaarden