Grenzen en Asielzoekers in Europa

door: Coen Cornelis A2HT1

Grenzen

Tussen 2 landen zit altijd een soort onzichtbare lijn die heet de grens die geeft aan waar het ene land begint en het andere eindigt op een kaart zie je die als een zwarte lijn tussen de landen. Voor de Europese Unie bestond werden grenzen grondig gecontroleerd je kon niet zomaar naar een ander land toe, nu is dat anders wij zouden zo de grens over kunnen recht (bijvoorbeeld) Duitsland in.

Wat voor verschil heeft het (soort van) opheffen van grenzen

Sinds in de EU er geen grenzen zijn is ook de paspoortcontrole opgeheven daardoor verspillen we een stuk minder tijd en producten uit andere landen kunnen makkelijk worden vervoerd. Een probleem eraan is wel dat criminelen en illegalen dingen ook makkelijk de grens voorbij kunnen.

Buiten de EU

Doordat de welvaart in de EU erg omhoog gaat word het ook erg aantrekkelijk om erheen te verhuizen maar de Europese landen willen natuurlijk niet dat er allemaal asielzoekers uit andere landen profiteren van hun welvaart, daarom is de beveiliging van de grenzen buiten Europa erg vergroot dus hebben asielzoekers andere manieren gevonden om Europa binnen te dringen.

Hier zijn wat manieren die ze gebruiken om Europa binnen te dringen

Waarom?

We weten nu wel dat asielzoekers de EU binnen willen komen maar waarom dan? Ze komen niet allemaal gewoon voor de fantastische welvaart, de meeste zijn gevlucht uit hun eigen land vanwege oorlog of onderdrukking ze verwachten in ons land bescherming te kunnen vinden.

Statistieken 2012

Hier onder kun je een tabel zien met de statistieken van migratie in Europa 2012.

Je kunt er ook zien dat Nederland in 2012 124600 immigranten had, en zo kun je dat zien van elk land.

Big image

Asielzoekers Nu

Ook nu zijn er nog steeds asielzoekers die de grens proberen over te komen. In Duitsland is in 2014 het aantal asielaanvragen met 60% vergroot vergeleken met vorig jaar toen waren er nog maar 202 834 aanvragen. Zoiets gebeurden ook in de jaren 90 in 1992 hadden ze het record toen werden er in Duitsland 440 000 aanvragen gedaan. Uit onderzoek bleek dat de meeste asielzoekers uit Syrië kwamen er was daar blijkbaar een burgeroorlog de rest van de vluchtelingen kwamen uit Servië, Eritrea en Afghanistan.

Goed?

Iedereen heeft zijn eigen mening over asielzoekers en of het goed is dat we ze helpen. Mijn persoonlijke mening is dat we niet ze allemaal ons land in moeten laten want dan hebben wij straks geen plek of banen meer over, maar ik vind dat we ze op ze minst moeten helpen op een of andere manier.

Bronnen

Plaatjes: Google Afbeeldingen

Tekst: AK boek, Hoofd, www.nu.nl en ec.europa.eu