Вебциклопедија

билтен број 12, децембар 2012.

Шта је код нас, за вас, срећно започело?

  1. Имамо нове уреднике, сталне и повремене. Придружили су нам се Светлана и Милан Његомир, Катарина Алексић и Биљана Радовић.
  2. Имамо и нове категорије алата! У складу с новим технологијама и њиховом применом у образовању увели смо категорију Мобилно учење коју уређује Нада Пуртић. Сватили смо да су и просветни радници и ученици притиснути све већим обавезама, па смо увели мало забаве и игре за мотивацију, инспирацију, или као награду и опуштање после напорног рада. Категорију Игре и забава уређује Марија Јовић.
  3. Имамо Фејсбук-групу Вебциклопедија.

Нови прикази веб-алата

Преглед нових алата и упутстава

Приказали смо преко 30 нових веб-алата и сајтова. Испод сваког алата имате рејтинг звездице путем којих можете гласати за сваки алат који опробате или га већ користите и на тај начин пружити смернице другим корисницима о квалитету тих алата.


Нови приказани алати


Упутства на српском језику

Уредник препоручује

У духу јануарских празника Марија препоручује - релаксацију! Опустите се, пустите машти на вољу и откријте своју уметничку црту уз забаван алат Звучно сликање (New Weavslik). Опис алата је на страници Забавни алати.

Месечни сарадник

Сарадник у децембру је дипломирани инжињер електротехнике Тони Стојев, наш први сарадник који не ради у просвети. Будући да се бави програмирањем, он је за све који уче направио вишејезични онлајн речник и енциклопедију Стонито. Описана је на страници Речници, а о себи и разлозима за овај посао писао је на страници Месечни сарадници.

Осврт на рад протекле године

Гласање за веб-алат године

На крају године увек се своде послови и процењује минули рад како бисмо могли квалитетније да планирамо наредни посао. На основу ваших гласова за алате месеца, сачинили смо листу за предлог алата 2012. године. Одвојите мало времена и гласајте за најбољи алат у 2012. години на страници за гласања.

Упитник - повратна информација и смернице за даљи рад уредницима

Одвојите 10-ак минута времена да попуните упитник који ће нам пружити повратну информацију о првој години рада и смернице за наредну годину.

Најаве будућих догађања

Вебинар о пројекту Интернест

Thursday, Jan. 31st, 8-9pm

Србија

На самом крају јануара редовни месечни вебинар биће посвећен вишегодишњем сјајном образовном пројекту Интернест који успешно спроводе ИК Клио и Библиотека +. Вебинар ће држати Ранко Стојиловић, координатор пројекта.

Адреса конференцијске собе: https://www.bigmarker.com/club_130/room21

Претходно се укључите у Вебинар-клуб, ако већ нисте.

Пренумерација на месечни билтен

Ако желите да на своју адресу електронске поште примате месечни билтен Вебциклопедије, попуните образац на страници са старим бројевима билтена ОВДЕ. Ако сте се већ пријавили да добијате билтен, молимо вас да не попуњавате понови обрасце за пријаву, довољно је једном.


Не заборавите да гласате за алат године и да попуните упитник. Уколико имате да додате још неки коментар у вези са темом које нема у упитнику, додајте у коментарима овог билтена.


Будите и даље са нама!