Local News Update

E - K Press

Pe urmele istoriei...

Am pășit fără convingere spre Năeni... Aflasem de pe un link promițător despre ”Glasul Pietrei”...așa că ne-am adunat curiozitatea și am pornit spre imprejurimile Buzăului...

Primul aliat a fost Soarele...ne-a mângâiat senin, cât să ne aline dorul de vară și de vacanță...

Al doilea prieten a fost primarul din Năeni, dl Apostol Marian...nici nu ne-am imaginat generozitatea cu care ne-a oferit timpul, răbdarea și plăcerea ...și-a recunoscut dragostea față de localitate în prezentarea afectuoasă pe care ne-a făcut-o...

Aici e Țara Pietrei! Glasul ei se aude stins, dar clar și răspicat: aici EA este doamna și stăpâna sufletelor trecute, prezente și viitoare!

Pe acest pământ stăpânit de piatră albă încrustată cu scoici, oamenii nu și-au acceptat neșansa. Nu! Au iubit-o și au subjugat-o:

Morminte neolitice...

Grote preistorice...

Carieră de piatră...

Tabăra de sculptură...

În mijlocul acestor mărturii de demult se ridică albă, mândră și impunătoare, Biserica dintr-o piatră. Construcție nouă, e ivită dintr-o singură stâncă de calcar, cioplită în memoria celor care au stăpânit aceste locuri mii de ani.

Va puteți imagina scoici pe vârful dealului???

Copiii au cules, curioși și încântați, melcișori și scoici - semne ale unei vieți acvatice, trecută aici în urmă cu milioane de ani...

De am fi vizitat vreo parte din Irlanda, poate nu am fi fost atât de uimiți și de subjugați...căci da, peisajul este încântător: dealuri line, cărări colorate de toamna dulce, pădurea de pini și o liniște de început de lume!!!!

Au viața grea oamenii din Năeni...drumuri rupte așteapta înnoirea ce nu mai vine...bani puțini și munca încăpățânată...dar acestea nu știrbesc nicidecum frumusețea și speranța!

I-am mulțumit Primarului, dar plăcerea pe care ne-a oferit-o în colțul ăsta de Românie, răbdarea caldă în care ne-a relaxat și fericit orele nu încap într-un singur "mulțumesc"!

Nu, nu se cumpară și nu se vinde dragostea!!!! Le purtăm în noi și, chiar de nu reunoaștem uneori, țara asta merită toată afecțiunea noastră!!!


Calator in Paradis: Bisoca, Buzau - Romania - HD