Apple VS Android

verschillen, voor en na delen

de verschillen

De verschillen tussen de twee systemen zijn vrij groot, niet alleen op visueel gebied maar ook op de manier van gebruik. Op visueel gebied zijn er veel mensen die vinden dat het menu van een Apple systeem makkelijk en overzichtelijk is. Apple heeft dit bewust erg simpel gemaakt zodat iedereen een telefoon of ander apparaat kan bedienen. Het is zelf zo dat als je een kind dat nooit een Apple apparaat heeft vastgehouden, dat ze weten waar ze bepaalde dingen kunnen vinden. Keep it simple, is een quote van Apple omdat ze willen dat iedereen hun apparaten makkelijk kunnen gebruiken.

Android is echter iets moeilijker en minder overzichtelijk omdat het niet zoals bij Apple allemaal overzichtelijk op je scherm staat, bij Android heb je Apps met daarin menu's en hele rijen met opties .

Sommige vinden het fijner om alles naast elkaar open te hebben en andere hebben het liever in menu's of Apps. Dit blijft natuurlijk een persoonlijke voorkeur.


De gebruikswijze van apps in ongeveer het zelfde op beide systemen met spelletjes bijvoorbeeld, die hebben allemaal de zelfde opbouw alleen het platform waar ze voor gemaakt zijn is anders. Er zijn we degelijk apps die beter zijn op het ene systeem of niet verkrijgbaar op het andere, dit zijn vaak apps die gespecialiseerd zijn en doelgericht aan een groep mensen. Zo heb je bijvoorbeeld foto bewerk apps, veel van deze apps werken beter op een bepaald systeem dan op de ander dit komt vaak omdat ze gelinkt zijn aan een computer versie zodat als je foto's maakt men een mobiele telefoon je ze makkelijker kunt bewerken of gebruiken als je ze op een computer zet.

Er zijn dus apps gespecialiseerd en gericht op bepaalde doeleinde van de gebruiker

dit ga je pas merken als je alle twee de systemen gebruikt en merkt dat bepaalde dingen makkelijker werken op het ene systeem en weer andere dingen goed werken op een ander systeem.


voor en na delen


Voordelen van een apple systeem is dat het over het algemeen makkelijk in gebruik is en eer mooi uitziet.

Een nadeel is wel dat het minder makkelijk over te zetten is naar andere platvormen en de apps zijn vaak betaald.


Voordelen van android systemen is dat het vaak op heel veel systemen goed werkt en makkelijker te koppelen is. Het is toegankelijker en minder goed beveiligd, apps zijn vaak goedkoper of gratis plus visueel ziet het er bijna het zelfde uit.

conclusie/ mening

Ik heb met beide de systemen gewerkt en ben persoonlijk meer fan van Apple gewoon omdat het heel erg simpel en snel werk, ik wil snel bij al men dingen kunnen zonder te zoeken in menu's of andere apps ookal heb ik erg genoten van Android puur omdat het vaak meer opties kan bieden maar ik vroeg me af of ik dat wel wilde en ben toe toch terug gegaan naar een Apple systeem, puur omdat het simpel is.