Emma Watson

Actriu britànica

Big image

Biografia  • Va participar en diverses obres de la seva escola. Watson també va participar en The Daisy Poetry Competition, en la qual va guanyar el primer premi, a l'edat de set anys.
  • Una vegada instal·lada dintre de la indústria cinematogràfica, se li va fer fàcil assistir a premis del cinema, el més important al que ha assistit fins ara ha estat "Bafta Awards", en el qual la pel·lícula d'Harry Potter i el Presoner de Azkaban va ser nominada i vencedora on Emma Watson va rebre el premi sense Daniel Radcliffe ni Rupert Grint. A part d'aquest esdeveniment s'ha vist a Watson en diversos premis, com els "Sony Ericsson Award", "Empire Awards", "Otto Brau Awards", etc. També ha assistit a les cinc premiers de les cinc primeres pel·lícules de Harry Potter.Big image

Carrera

El 1999 van començar els càstings per a Harry Potter i la pedra filosofal, l'adaptació cinematogràfica del supervendes homònim de la novel·lista britànica JK Rowling. La principal preocupació dels directors de càsting era trobar als actors adequats per interpretar els papers del trio protagonista : Harry Potter i els seus dos companys Hermione Granger i Ron Weasley, els seus dos millors amics. Els encarregats del càsting van trobar a Watson mitjançant la seva professora de teatre a Oxford i els productors van quedar gratament impressionats per la confiança que tenia la jove en si mateixa.15 Després de vuit audicions, el productor David Heyman els va comunicar a Watson, Daniel Radcliffe i Rupert Grint, que havien estat seleccionats per interpretar a Hermione Granger, Harry Potter i Ron Weasley, respectivament. L'autora de la novel·la, Rowling, ja havia mostrat el seu suport cap Watson des que va veure la seva primera prova .

El debut de Watson com Hermione Granger va arribar el 2001, amb l'estrena de Harry Potter i la pedra filosofal. La pel·lícula va batre rècords de taquilla durant el seu primer cap de setmana, i la producció més taquillera d'aquest any i va batre rècords de recaptació en un dia d'estrella ($ 31,6 milions ) i de major recaptació en un cap de setmana ($ 93500000) als Estats Units, i va ser la pel·lícula més taquillera de l' any amb un ingrés global de $ 974.800.000. La crítica va elogiar, majoritàriament, el treball del jove trio protagonista, posant l'accent en la interpretació de Watson. El diari anglès The Daily Telegraph va descriure el seu treball com « admirable », i IGN va afirmar que « es va apoderar de la funció ». Watson va ser nominada a cinc premis pel seu treball, assolint el Young Artist a la Millor interpretació juvenil - Protagonista ( Young Artist Award for Leading Young Actress ) .


A l'any següent, Watson va reprendre el paper d'Hermione en Harry Potter i la cambra secreta, la segona entrega de la sèrie. Encara que la pel·lícula va rebre crítiques mixtes pel seu ritme i la seva direcció, els crítics en general, van valorar positivament el treball del repartiment. Los Angeles Times va dir que Watson i els seus dos companys havien madurat des de la primera pel·lícula, mentre que The Times va criticar el director Chris Columbus per « rebaixar » la presència del personatge d'Hermione en comparació amb els altres dos protagonistes. Watson va rebre un premi Otto pel seu treball, atorgat per la revista alemanya Die Welt .

Big image

Filmografia

Cinema

Any - Pel·lícula - Personatge - Notes

2001 - Harry Potter i la pedra filosofal - Hermione Granger

2002 - Harry Potter i la cambra secreta - Hermione Granger

2004 - Harry Potter i el pres d'Azkaban - Hermione Granger

2005 - Harry Potter i el calze de foc - Hermione Granger

2007 - Harry Potter i l'Orde del Fènix - Hermione Granger

2008 - El valent Despereaux Princesa Pea - (veu)

2009 - Harry Potter i el misteri del príncep - Hermione Granger

2010 - Harry Potter i les relíquies de la Mort - Part 2 - Hermione Granger

2011 - La meva setmana amb Marilyn - Lucy

2012 - The Perks of Being a Wallflower - Sam

2013 - The Bling Ring - Nicki

2013 - This Is the End - Emma Watson

2014 - Noah - Ila

2015 - Regression - Angela Gray

Televisió

Any - Títol - Personatge - Categoria

2007 - Ballet Shoes - Pauline Fossil - Telefilm