Mijn toekomstbeeld

Verslag toekomst

Familie

Mijn familie betekend veel voor mij. Ze staan altijd voor mij klaar en weten altijd raad. Ik kan goed met mijn broer en broertje omgaan wat heel fijn is. Mijn ouders staan altijd achter mij en helpen met keuzes maken. Maar soms wil ik liever dat mijn ouders zich niet te veel met mijn keuzes bemoeien en ik zelf iets kan beslissen. Een jaar geleden ben ik mijn opa verloren die ik heel erg mis. Hij had de laatste jaren geen leuk leven, want hij had de ziekte Alzheimer. Hij kreeg in sommige verpleegtehuizen niet de juiste medicatie waardoor hij sneller achteruit ging. Op een geven moment kon hij mij, mijn broer en broertje niet meer herinneren. Ik hoop dat er in de toekomst betere medicijnen tegen de ziekte Alzheimer komen, want het heeft mij veel pijn en verdriet gedaan om  mijn opa zoveel te zien lijden. Voor mijn oma heb ik veel respect, want ze heeft veel meegemaakt de laatste jaren, maar blijft toch sterk.

Vriendinnen

Op de basisschool had ik nooit echt een vaste vriendin of vriendinnen. Ik ging altijd wel met iedereen om. Ik was daarom blij toen ik op de middelbare school vaste vriendinnen kreeg en nog steeds heb. Ze maken me vaak aan het lachen en leggen stof uit die ik niet begrijp. Ik hoop dat ze dat nog heel lang mijn vriendinnen blijven.

Herinneringen die altijd in mijn gedachten blijven

Vwo

Ik zit nu op het Vwo en ik hoop dat ik het ga halen. Ik vind het soms erg moeilijk, maar veel mensen om me heen helpen mij vaak. Bij sommige leerlingen gaat het leren gemakkelijk af, maar ik zal voor alles mijn best moeten doen. Als ik mijn best doe kan ik krijgen wat ik wil bereiken. Ik ben blij met de klassen die ik tot nu toe heb gehad. Er is nooit gepest en ik hoop dat dat blijft tot het laatste jaar.

Later

Ik hoop later mijn Vwo-diploma te halen en te gaan studeren. Misschien ga ik dierengeneeskunde studeren, maar weet dat nog niet zeker.  Voordat ik ga studeren of voordat ik ga werken zou ik graag met mijn vriendinnen een wereldreis maken. Hierdoor hoop ik de wereld en al haar culturen te leren kennen. Het lijkt me ook geweldig om iets voor een arm weeshuis in een arm land te doen, zoals geld inzamelen en dan daar vrijwillig een maand helpen. Mijn moeder heeft dit jaar de Camino gelopen. Dit is een pelgrimstocht vanaf de Pyreneeën tot de stad Santiago de Compostela. Het is ongeveer 800 kilometer lopen. Mij lijkt dit ook heel gaaf om een keer in mijn leven te doen. Ik hoop later een goede baan te krijgen en een leuk gezin. Ik zou graag oud willen worden met dierbaren om mij heen. Na mijn dood zou ik graag als iemand herinnerd willen worden die veel om familie, vrienden en de wereld gaf.