De Hamburger Files

Edward Van De Vendel

HET VERHAAL

  • Thema ?

- De liefde en de Homofobie

- De liefde omdat Sessy op Joene verliefd is maar Joene is homo.

- De homfobie omdat Joene door zijn collega's en zijn baas gepest is.

  • Waar? In een Fastfood die "Macklekker" heet.
  • Wanneer? Tijdens de zomervakantie. (2007)

DE HOOFDFIGUUREN

ONZE PERSOONLIKE MEINING


Ten eerste was deze boek een goede manier om hun nederlands te bijschaven en het verhaal was heel leuk. Wat de figuuren betreft, in het begin van de boek Joene is een sympathieke persoon maar in de einde kunnen we zijn werkelijk gezicht zien. Het verhaal is heel interessant omdat we meer over de homoseksualiteit kunnen weten en het is verschillend van de andere verhalen. Een beetje originaliteit is altijd leuk!


Ten tweede waren er veel woorden die vreemd waren en we moesten altijd de betekening van de woorden in de woordenboek zoeken. Ja, het was vervelend maar het was ook een goede oefening om een nieuwe woordenschat te leren.


Om te besluiten was het een plezier om deze boek te lezen omdat er verrassende gebeurtenissen waren en we hebben heel veel nieuwe woorden leren. Bovendien zich gebeurt het verhaal in een fastfood tijdens de zomervakantie dus is het interessant voor de jongeren die een studentjob hebben om hun baantjes te vergelijken.

EEN UITREKSEL VAN HET BOEK

" Hij was ziek. Dat zal wel. Maar wanneer is hij dan genezen?

Ik zit voor de computer en ik beweeg mijn hand. Ja, het is drie weken geleden nu, en mijn hand zweeft naar de muis van mijn computer. Mijn hand opent Messenger.

Niet dat ik daar iets over te zeggen heb. Het gaat vanzelf. Ik vind drie weken nogal lang. En mama zegt dat ik een stap moet nemen. Nu, mam, moet je zien :mijn hand zweeft.

Hihi.

Msn. Voor het eerst in drie weken. Ik stel mijn status in op offline, zodat niemand me kan zien.

En opeens denk ik: ik kan hem toch mailen dat de rok af is ? En dat de rok hem geweldig goed zal staan? Omdat alles hem geweldig staat? Dat denk ik, en dan zie ik het:

hij is er. En hij heeft een nieuwe alias. Salou. Joene noemt zichzelf nu Salou. En dit heeft hij achter zijn naam gezet: Ik wil erheen en hopelijk wil S'je mee!!!! Joene ! denk ik. Joene! Dat gaat helemaal vanzelf. Ik denk ook : het is mijn leven."


Ik houd van deze uitreksel van het boek omdat we kunnen zien dat Joene ziek is en het is dus niet haar fout dat ze slechte dingen heeft gedaan. Ze is niet een slechte persoon en Sessy heeft het begrepen. Sessy is echt verliefd op Joene.