*JORNADA* MÚSICA i VALORS

- DISSABTE, 30 de setembre de 2023 (presencial o streaming)

Educació Primària i Secundària

DIRIGIT A: Mestres d'educació primària i secundària, músics, ballarins i persones interessades.

SONS, PARAULES I COLORS

DIA I HORA:

DIA: dissabte 30 de setembre de 2023

HORARI CURS: de 9:00h a 19:30h.

Us proposem una jornada interdisciplinar dedicada a les Arts on plàstica, música, narrativa i moviment es donen de la mà per celebrar la mirada de tres grans artistes del segle XX: Pau Casals, Pablo Picasso i Pablo Neruda.

Serà un dia en el qual ens endinsarem en les diferents arts inspirats per la figura de tres grans creadors que celebren el seu aniversari durant el curs 2023-24.


Les obres d'aquests artistes ens parlen dels valors del compromís a construir un món més just, a valorar la creativitat com a motor de vida i a admirar la bellesa que té l'essència de cada cosa que els inspira a crear.

Aquests seran els valors que ens agradaria que impregnessin tota la jornada i cada una de les propostes: Compromís amb el món, Alegria de crear i celebració de la Bellesa.


Farem una mirada a la importància d’escoltar-nos i escoltar. A la necessitat de conectar amb la nostra essència per acompanyar d’una manera més viva, creativa i autèntica.


És un dia per aprendre, per compartir, per reflexionar, per recordar on estem i què volem transmetre. Un dia per revisar-nos i revisar el que transmetem. Un dia per retrobar la nostra llum i recordar la importància de treballar i acompanyar des de l’alegria, el compromís i la creativitat.


Sens dubte, serà un dia molt especial que esperem compartir amb tots vosaltres.DIRIGIT A: Mestres d'educació primària i secundària, músics, ballarins i persones interessades.

PROGRAMA

9:15 Presentació de la Jornada


9:30 a 11:30

Taller 1 => PAU CASALS, DEL PENSAMENT A L'ACCIÓ

Amb Eugènia Arús

Casals, a més a més d'un gran músic també fou un humanista amb una capacitat de reflexió profunda respecte a la vida i al món. En aquesta sessió agafarem alguns d'aquests pensaments que va deixar escrits i els musicalitzarem i transformarem en propostes didàctiques. Pensaments que recullen la seva humanitat, creativitat i la manera com vivia ser un intèrpret, entre altres.


11:45 a 13.45

Taller 2 => DE LA LÍNIA AL RETRAT

Amb Aina Plans

Proposta de música i moviment inspirada en l'obra de Pablo Picasso. Un taller per experimentar amb les perspectives, emocions i formes i inspirar el treball musical i expressiu a l'aula artística.


15:30 a 17:30

Taller 3 => LA PARAULA COM ESTÍMUL PER AL MOVIMENT

Amb Meritxell Balada

En aquesta sessió, ens inspirem en la poesia i les paraules de Pablo Neruda, considerat el poeta de l’amor. “Veinte poemas de amor y una canción desesperada”, serà un dels punts de partida, on explorarem i investigarem amb el cos, el moviment i la música; i es on es proposen diferents tècniques d’improvisació a partir de les paraules de Neruda com a estímul per al moviment.


17:45 a 19:45

TALLER 4 => ACOMPANYAR ÉS UN ART: DE L'ESCOLTA A LA PRESÈNCIA

Amb Núria Cela

En aquest taller crearem un espai íntim on explorarem la pròpia escolta interna a

través del moviment, la veu i l’expressió artística.

La música serà la nostra guia i el cos el nostre vehicle.

Quan escoltem el nostre propi paisatge intern ens fem presents, i des d’aquesta

presència, més viva i més autèntica, podem acompanyar amb més plaer i més

plenitud.

PROFESSORES DEL CURS

PREUS I INSCRIPCIONS

PRESENCIAL o STREAMING


Preu tota la Jornada: 64 Euros (4Tallers - formació reconeguda)

Preu 1 Taller: 25 Euros (1 Taller)

Sols matí: 45 Euros (2 Tallers)

Sols tarda: 45 Euros (2 Tallers)


Curs reconegut pel Departament d'Ensenyament si t'apuntes a tota la jornada (i tens usuari XTEC).


Curs Bonificat per a empreses


-La factura del curs s'emet amb les dades de la inscripció. Si vols factura amb unes altres dades (Escola on traballes, Institució...) ho has d'indicar al formulari d'inscripció. No es podran canviar les dades un cop efectuat el pagament.