La invención de Hugo

Fitxa de treball

FITXA TÈCNICA

ACTORS PRINCIPALS
  • Asa Butterfield - Hugo Cabre, protagonista
  • Chloë Grace Moretz - Isabelle, fillola de Georges
  • Ben Kingsley - George Méliès, propietari de la botiga de joguines

RESUM DE LA PEL·LÍCULA

Hugo Cabret és un jove que perd el seu pare en un accident. Això el veu obligat a anar-se'n a viure amb el seu tiet, a l'estació de tren, on ell treballa.

El seu pare abans de morir va trobar un robot al museu on treballava, i com que estava espatllat va decidir arreglar-lo. Però la mort va arribar abans i Hugo, va voler acabar-lo per ell. Hugo anava a una botiga de joguines a robar peces per poder acabar el seu robot, però un dia el propietari de la botiga George li va parar una trampa per enxampar-lo. I així va passar, i al veure la llibreta que portava damunt amb els dissenys i les peces que necessitava per fer el robot, escrit per el seu pare, George es va quedar fascinat i li va prendre. Hugo per poder recueprar-la el va haver d'ajudar a la botiga arreglant joguines, ja que tenia com un do per fer-ho. Un dia ell i la seva amiga, fillola del Pare George, va descobrir qui era realment, era George Méliès, qui tothom creia mort. George volia oblidar el seu passat perquè creia que ningú valorava tot el seu esforç que va dedicar-hi al cinema. Hugo va aconseguir arreglar el autòmat i aquest va fer el dibuix d'una lluna amb un coet estrellat en ella. Quan George ho va veure es va posar a plorar, a causa de que era una de les pel·lícules que ell havia rodat i de la qual volia oblidar-se'n d'una vegada per totes. Però tots sabem que no era possible això amb l'èxit que va tenir fent aquells petits films.

Hugo i la seva amiga Isabelle van fer que recordés una altre vegada el passat pero aquest cop d'una manera més dolça.

Història del cinema

George Méliès

Volia estudiar belles arts, i sobretot li fascinava el teatre. Al veure la primera pel·lícula dels germans Lumière, s'hi va inspirar i totes les idees que tenia per al teatre les va reproduir per al cinema.

Méliès creia que el cinema era com fer màgia, on podies somiar per uns minuts, on tot el que era gairebé impossible es tornava real en aquells instants. És per això que al veure la seva primera pel·lícula deia: "Unes imatges fotogràfiques que es belluguen, magnífic! Un truc extraordinari!"

George volia aconseguir una màquina d'aquelles que podien captar imatges amb moviment, pero els germans Lumière no van voler llogar-li perquè creien que no tenia futur el cinematògraf. Se'n va anar a Londres a comprar un projector que ell mateix va fer equipar i al tornar, va fer construir un estudi i va crear la seva pròpia productora. "Viatge a la Lluna" de 1902 va ser tot un èxit en l'època.

Més endevant va decidir transformar el seu teatre de París en cinema. Feia màgia als matins mentre que les nits eren reservades pels cinematògraf.

Viaje a la Luna, de Georges Méliès (1902)

Els germans Lumière

Els germans Lumière van ser els inventors del cinematògraf. Portaven bastant de temps filmant pel·lícules d'un minut, i van decidir mostrar-les al públic.

Ho van fer amb por perquè no li veien futur al cinematògraf, però va ser tot el contrari. Al seu film "L'arribada del tren a l'estació" la gent s'aixecava de la cadira per por a que el tren els aixafés, ja que mai ningú havia vist una cosa com aquella.

1895: LA LLEGADA DEL TREN (HERMANOS LUMIÈRE)

L'home mosca

L'home mosca és la famosa seqüència del rellotge de Bolton Building interpretada per l'actor de cinema mut Harold Lloyd. És una escena que acostuma a fer patir molt a tota la gent que ho veu,
El Hombre Mosca ... Escena del Reloj (Harold Lloyd)

LA MÚSICA

Autor

L'autor de la música d'aquesta pel·lícula és Howard Shore, un compositor canadenc que va néixer a Toronto el 18 d'octubre de 1946. És el guanyador de tres Oscars per la trilogia de El senyor dels anells.
Big image

Característiques generals de la banda sonora

Howard juga molt amb l'imatge. Quan està passant alguna cosa misteriosa, posa música així més intrigant, o quan es una escena més aviat trista la fa més lenta i sentimental. Sap combinar molt aquests dos temes.

Temes principals de la pel·lícula

El tema principal de la pel·lícula és aquest. Depèn de l'escena, el personatge té un tipus de música o un altre. Com he dit abans, depèn de la situació en que es troben.

Anàlisi d'una seqüència

L'escena que analitzaré és quan el Pare George li diu que arregli aquell ratolí, ja que li ha robat un munt de peces.

La música cada vegada augmenta, va cada cop més ràpid ja que mentre l'arregla és com un misteri. La música és misteriosa i quan l'ha acabat d'arreglar, ensec s'atura, perquè s'ajunti més amb la imatge.

Escena de LA INVENCIÓN DE HUGO

CRÍTICA I VALORACIÓ PERSONAL

Al principi, la pel·lícula no em va agradar, la vaig trobar una mica aburrida. De mica en mica em va començar a cridar l'atenció. Això de que gairebé tota succeeixi en una estació de tren, no m'agradava massa, però m'hi vaig acabar acostumant i ara és un dels fets pels quals m'agrada més. És una pel·lícula d'aventures, i en alguns moments una mica trista, per exemple quan es mora el seu pare. La veritat és una molt bona pel·lícula, que recomano a tothom que vulgui passar una bona estona. És entretinguda i a la vegada aprèns una mica més sobre el cinema