Plabo Ruiz Picasso

Un pintor del segle XX

Big image

On va néixer?

Va néixer al 25 d'octubre del 1881, a Màlaga.

La seva família

La seva mare era Maria Picasso López i el seu pare José Ruiz Blasco, i era professor de l'Escola de Belles Arts i conservador del museu local. Tenia dues germanes (Dolores (1884-1958) i Concepción (1887-1895)), a més d'un germà que es creu que va morir molt petit, si bé no se sap del cert si va existir realment.

La seva carrera com a pintor

Als 8 anys va fer la seva primera obra. En aquesta època signava les seves obres com a Ruiz Blasco. Poc després, el 1891 el seu pare troba feina a La Corunya i hi marxa a viure amb tota la família i Picasso es matricula a l'Escola Provincial de Belles Arts. Quatre anys després marxen a Barcelona, on Picasso aprova els exàmens d'ingrés a L'Escola de la Llotja saltant-se els cursos inicials.

Durant l'hivern de 1895, va realitzar el seu primer gran llenç acadèmic, La Primera Comunió, en Barcelona, ciutat on residia.

El 1897, va presentar el llenç Ciència i Caritat a l'Exposició Nacional de Belles Arts de Madrid. Durant l'estiu, va passar les vacances a Màlaga, on va pintar paisatges i curses de braus.

El setembre, va marxar a Madrid per a iniciar estudis a l'Academia de San Fernando però aviat ho deixa estar: l'atmosfera intel·lectual de la capital, bastant provinciana i impermeable al modernisme català que Picasso intentava introduir, no acabava de convèncer-lo. Fou en aquest període que va crear l'efímera revista Arte Joven, una de les rares col·leccions completes de la qual és a la Biblioteca de Catalunya. No obstant això, va aprofitar les seves freqüents visites al Museo del Prado per a conèixer millor l'obra d'El Greco, que era vindicada per artistes i estudiosos de finals del segle XIX.

Des de 1898, va signar les seves obres com "Pablo Ruiz Picasso", més tard com "Pablo R. Picasso", i només com "Picasso" des de 1901. Aquest canvi no significava un rebuig de la figura paterna, sinó que es devia a un desig de distinció de Picasso com a personatge, un fet iniciat pels seus col·legues catalans, que varen prendre el costum d'anomenar-lo pel cognom matern molt menys corrent que el "Ruiz" patern.

On i quan va morir?

Va morir el 8 d'abril de 1973 a Mougins, occitània, als 92 anys.

Quadres que va pintar

La seva signatura

Big image