ACNUR

Agència de l'ONU pels refugiats

Què és?

L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats és l'organisme de les Nacions Unides, encarregat de protegir als refugiats i desplaçats per persecucions o conflictes, i promoure solucions duraderes a la seva situació, mitjançant el reassentament voluntari en el seu país d'origen o al d'acollida.

Té la seva seu a Ginebra, Suïssa, i més de 250 oficines repartides per tot el món.

Big image

LA SEVA CREACIÓ

Va ser adoptat el 14 de desembre de 1950, i va iniciar les seves funcions l'1 de gener de 1951.

L'objectiu principal era ajudar a reassentar a més d'un milió de refugiats europeus que encara estaven sense llar com a conseqüència de la Segona Guerra Mundial.


Els antecedents històrics directes d'ACNUR van ser:

- La Convenció sobre l'Estatut dels Refugiats de 1951 va definir el concepte de refugiat i va establir el tractament que ha de rebre, i el Protocol de 1967 va unificar diverses resolucions addicionals per ampliar el marc d'actuació de l'ACNUR i els països adherits.

Big image

ELS REFUGIATS NO TENEN ELECCIÓ TU SÍ

Dia MUNDIAL del REFUGIAT

Saturday, June 20th, 9pm

This is an online event.

“La vuelta al mundo en una mochila”


Commemora la força i la resistència de quasi 60 milions de persones en tot el món que han estat obligades a fugir del seu país a causa de les guerres o persecucions.

PERSONAL

Treballen per ACNUR unes 7000 persones al llarg de 116 països. Des de principis de la dècada de 1980 ACNUR va començar a treballar amb ambaixadors de bona voluntat, persones de renom nacional o internacional que fan servir la seva fama o accés als mitjans de comunicació per buscar suports a favor de la causa dels refugiats.

Big image

Col·labora

Amb un petit gest pots alimentar vides
Big image

MOLTES GRÀCIES!!