hippies

gemaakt door : Roy

ontstaan

De hippiecultuur is een jeugdcultuur, populair onder tieners en kwam op in het midden van de jaren 60. 'Hippies' worden gezien als de "makers" van de flowerpowerbeweging . The Beatles wordt wel eens als het startpunt of beginpunt van de flowerpower of hippiecultuur beschouwd.


Hippies stonden daarom bij de gevestigde maatschappij vooral bekend als losbandige, seksbeluste, blowende jongeren, met lange haren en baarden en gekleed in felgekleurde kleding. Vooral T-shirts, spijkerbroeken en oosters getinte jassen , kralenkettingen, bloemen en andere versierselen . Ze verplaatsten zich veelal in zogenaamde hippiebusjes, 'lelijke eendjes' of liftend van de ene naar de andere muziekfestival . Maar dat beeld doet tekort aan deze 'tegen'cultuur, die ook veel nieuwe muziek, andere vormen van kunst en verfrissende nieuwe denkwijzen heeft voortgebracht.

de leef wijze

De leefwijze van de hippie was gericht op vrijheid, spontaniteit, creativiteit en plezier. De vrijheid omvatte ook seksuele vrijheid, (bijvoorbeeld op openbare naaktheid) werden doorbroken en de vrije liefde (ook buiten vaste relaties om) werd bedreven. De hippie probeerde zijn geest te verrijken en tot nieuwe inzichten te komen. Enerzijds via geestverruimende middelen (drugs), die werden gezien als een methode om het bewustzijn van mensen te verbeteren.

tegenwoordig

er bestaan tegenwoordig nog altijd hippies maar het is wel minder geworden . De hippies zijn nog steeds het grootst in Amerika . De meeste hippies leven tegenwoordig meestal gewoon met de normale mensen mee en kleden zich ook gewoon normaal .


Hippies hebben meestal (bijvoorbeeld 1 keer per maand ) bijeenkomsten en dan komen ze allemaal bij elkaar en dan gaan ze rond een kampvuur met elkaar zitten en met elkaar praten en natuurlijk ook een jointje erbij .

wat mensen van hippies vinden

wij hebben aan mensen op straat gevraagd wat hun van hippies vinden .Niet heel veel mensen wouden reageren maar wij hebben toch nog paar mensen gevonden Mensen die wij gevraagd hebben vonden hippies aardig , raar , vrolijk en dachten vooral nog aan de flowerpowertijd . Veel mensen vonden ook nog dat ze in de jaren 60-70 bleven hangen en dat ze vooral nog "naakt" willen lopen .


Wij hebben ook aan mensen gevraagd wat hun van de lifestyle van hippies vonden . De meesten mensen vonden het raar en wouden het zelf zeker niet worden en andere vonden het juist leuk , vrolijk en grappig . Wij zijn er achter gekomen dat mensen er heel verschillend over denken .

wat een hippie zelf zegt

Wij hebben met twee "echte" hippies gesproken alleen de ene dacht er anders over als de ander . De eerste "hippie" die wij gesprokene hadden vond dat hippies net zo als ons waren en dat ze door andere mensen gediscrimineerd werden omdat ze er anders uitzagen . Hij wou vooral zeggen dat hippies net zo als ons normale mensen waren en alleen er iets anders uitzagen .


De tweede hippie vond dat wel meevallen en hij vertelde vooral hoe vroeger de hippies waren . Hij zij vooral blowen , aparte kleren dragen en anders zijn dan de rest . Dus hippies denken er ook verschillend over want de ene zegt dat ze niet anders zijn en de ander zeg dat je juist "wel" anders zijn . Zo zijn wij er achter gekomen dat iedereen er anders over denken en zelf de hippies ook .

hoe ging het onderzoek ???

ik werkte met het onderzoek samen met Jochem , Fleur en Sara . Wij hadden af en toe paar discussies want iedereen had andere ideeën en dat botste wel is . uiteindelijk is het toch goed gelukt om samen informatie bij elkaar te zoeken . Wij hadden de opdrachten verdeeld en later bij elkaar gedaan waardoor wij makkelijk en snel een GO hadden .