Petits Grans Chefs!

La classe de les papallones i dels dinosaures seran cuiners.

BENVOLGUTS i BENVOLGUDES!!!!

En aquest espai podreu trobar diverses activitats i una aplicació mòbil amb temàtica cuinera. Aquest Smore està dedicat per infants de 4-5 anys per tal que inicien una petita introducció amb el tema de l'alimentació i la cuina.


Els pares i mares de l'alumne tindran una important implicació en les activitats que es portaran a terme, ja que creiem que és molt important la col·laboració escola-pares per tal que els infants estiguin més motivats i animats en fer les activitats que es fan dintre i fora l'escola.

ACTIVITAT 1

Introducció dels infants al món de l'alimentació


Activitat d'iniciació. Assemblea culinària. Els infants s'asseuran a terra, en semi cercle. La mestra anirà introduint el tema que es portarà a terme aquesta setmana. Els nens i nenes es convertiran en cuiners i cuineres!


A través de l'assemblea, els infants explicaran les seves experiències que hagin viscut en la cuina i amb els aliments. Cada nen i nena aportarà la seva explicació sobre aquest món.

ACTIVITAT 2

Per fer el primer contacte amb els aliments realitzarem una activitat on hauran d'escollir entre diferents tipus de fruita per fer un punxó. Aquesta activitat es durà a terme a les aules de l'escola.


La mestra tallarà la fruita amb l'ajuda d'un nen i els ensenyarà com s'ha de fer enfront tota la classe. Com els infants tenen 4 anys, creiem que és un risc innecessari proporcionar-los un gabinet a cada un d'ells, ja que poden sorgir accidents. A més, tampoc disposem de gabinets adaptats per a infants, per això, els tallarà la mestra amb l'ajuda d'un nen o nena que farà d'ajudant de cuina.

ACTIVITAT 3

La primera creació dels nens i nenes de p4.


La següent activitat que es realitzarà, es farà a casa amb la col·laboració dels pares. Els pares ajudaran als infants a fer panellets de xocolate i coco. A través d'aquesta activitat fomentem la participació dels pares en les activitats dels nens i nenes a més de motivar i fomentar l'interès per la cuina. Des de l'escola animem als pares que es facin fotos cuinant els panellets per tal que els infants puguin portar-les a la classe i enganxar-les al mural dels cuiners i cuineres.

ACTIVITAT 4

Activitat col·laborativa. Aquesta activitat es durà tant a classe com a casa. Els infants faran una pluja d'idees sobre que és el que volen cuinar. Amb l'ajuda de la mestra que ho anirà apuntant a la pissarra, els nens i nenes aniran aportant diferents plats que més els hi agradi. Una volta fet la pluja d'idees, la mestra farà una circular on estarà apuntat totes les idees dels infants.


Els pares, mares, i els seus nens i nenes hauran d'escollir el menjar que volen que facin a l'escola. Quan ja l'hagin escollit, hauran de defensar-ho a l'exposició que es farà enfront de tota la classe. Un cop s'hagin realitzat totes les exposicions dels pares i mares i els seus fills, els nens i nenes de la classe votaran pel plat que més els hi agrada. El plat guanyador serà cuinat a l'escola pels nens i nenes amb l'ajuda dels pares i els mestres.


Ho heu de fer molt bé per tal que els infants votin el seu plat per cuinar-lo a l'escola!

LA CUINA TECNOLÒGICA

Toca Kitchen - Disponible en sistema IOS i Android.


Aquest joc és una aplicació per a mòbil i tauleta on els infants podran gaudir jugant i cuinant al mateix temps. En aquest joc els nens i nenes hauran de cuinar diferents aliments, fins i tot plats vegetarians. Una volta ja hagin tallat i cuinat els aliments, els podran porta als diferents personatges que els demanaran molta varietat en els plats. Quan hagin provat els plats diran el seu veredicte final sobre aquest.


D'altra banda no tan sols sabran com es cuina diferents aliments, sinó que podran aprendre diferents tipus d'aliment com el tomàquet, el peix, la salsitxa, etc. Ja que aquesta aplicació gaudeix d'una àmplia galeria d'aliments. Ja sabeu, no us passeu amb la sal!!

More Food & More Fun in this Update | Gameplay Trailer | Toca Kitchen 2 | @TocaBoca