Nieuws van het Mariniersmuseum

In deze nieuwsbrief lees je hoe de mariniers Sinterklaas helpen pakjesavond te redden. Maar daar hebben ze wel jouw hulp bij nodig. Ook in deze nieuwsbrief: 1000 kraanvogels voor de vrede, de kinder doe-tentoonstelling "Ben jij ook een speurneus?" in winterse sferen en speciale kinderactiviteiten tijdens de kerstvakantie.

Mariniers redden pakjesavond

De mariniers hebben jouw hulp nodig om pakjes terug te brengen naar Sinterklaas. Wat is er namelijk gebeurd? Onderweg van Spanje naar Nederland hebben piraten pakjes mee genomen van de pakjesboot. Gelukkig waren de mariniers daar! Zij hebben de piraten op weten te sporen. Maar nu moeten de pakjes nog terug naar Sinterklaas.


Tot en met 5 december bezoek je eerst de tentoonstelling “ben jij ook een speurneus?”. Zo leer jij alles over speuren. Net als de combat trackers van het Korps Mariniers. Daarna ga je als echte speurneus de pakjes opsporen. Zijn de pakjes gevonden? Dan krijg je een verrassing uit de grote Sinterklaaskist. Aan de gezellig versierde bakstafel maak je tot slot nog een speciale pakjesavond placemat. Natuurlijk gaat die mee naar huis.

De speciale Sinterklaas activiteiten zijn helemaal gratis (exclusief entree).

De kinder doe-tentoonstelling "Ben jij ook een speurneus?" in winterse sferen

Jullie hebben een groot succes gemaakt van de kinder doe-tentoonstelling over de combat trackers bij het Korps Mariniers. De complimenten waren niet uit de lucht! Daarbij is er nog zoveel te vertellen en te laten zien over deze bijzondere groep mariniers. Voor ons redenen om deze tentoonstelling nu nog spannender en leerzamer te maken.


Speciaal voor de kerstvakantie (vanaf 20 december) is de tentoonstelling in winterse sferen gebracht. Maar dat is niet zomaar, want weet je al dat mariniers naar Noorwegen gaan om te trainen in de sneeuw? Mariniers gebruiken daar vaak ski's, weet jij wat voor sporen die maken? Of weet jij wat voor bijzondere schoenen de mariniers in Noorwegen dragen? Kom dan speuren in het museum, dan wordt je zelf een echte museum combat tracker.

1000 kraanvogels voor vrede

Jullie zien vast wel eens berichten uit het nieuws. Wij leven hier in vrede, dat is niet overal het geval. Mariniers worden wereldwijd ingezet om te helpen aan vrede en veiligheid. Dat gaat niet vanzelf. Een Japanse traditie kan hierbij misschien een beetje helpen. In Japan geloven ze namelijk dat als je 1000 kraanvogels vouwt er een wens in vervulling kan gaan. De kraanvogel staat ook symbool voor de vrede, net als de duif. Daarom gaan we in het Mariniersmuseum proberen 1000 kraanvogels te vouwen? Help je mee?


Vanaf dinsdag 9 december kan je aan de bakstafel een kraanvogel leren vouwen. Is hij klaar, dan hang je hem in de kerstboom. Zo hopen wij 2015 in te gaan met een goed begin voor de vrede.


Maak je eigen kerstbal

Maar de wens voor vrede neem je ook mee naar huis. Je mag namelijk nog een 2de kraanvogel maken. Deze bewaar je in een speciale kerstbal, die je helemaal zelf mag versieren. Deze activiteit is gratis (exclusief de entree).

Mariniersmuseum Rotterdam

Dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Het museum is gesloten maandagen, 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en 1e Pinksterdag.

Het museum is wel geopend op 2e Kerstdag, 2e Paasdag en 2e Pinksterdag.