Boilere electrice Sibiu

Puffere cu 2 serpentine pentru incalzire

Microcentralele electrice sunt destinate utilizarii in sisteme de incalzire centrala, utilizind apa calda, cu circulatie fortata. Ele prepara agentul termic, care cu ajutorul unei pompe de circulatie va fi distribuita la corpurile de incalzire. Apa rece care patrunde in rezervor prin partea inferioara este dirijata de-a lungul peretilor incalziti ai acestuia, rezultand astfel un schimb de caldura intre pereti si apa mult mai rapid si mai eficient, astfel incat apa este incalzita mult mai repede. Consumul de energie electrica este substantial redus si optimizat datorita elementului incalzitor constituit din rezistenta din fibra de carbon (element ce reduce cu 40% necesarul de energie electrica pentru aceeasi temperatura dorita) si datorita posibilitatii de a folosi mai multe trepte de putere (470 W – 1220 W si 1470 W la functionare Plus).

Metoda de incalzire prin Centrale termice pe gaz

Este bine sa stii ca pentru a monta o astfel de centrala termica ai nevoie de o retea de curent electric performanta astfel ca este posibil sa fii nevoit sa refaci bransamentul la energia electrica inainte de montare. De altfel, acest tip de Magazin centrale termice sunt preferate de cei care locuiesc la munte, in zone in care aprovizionarea cu lemn este usoara sau nu exista retea locala de gaze. Chiar daca initial e nevoie de o investitie mai mare intrucat aceste centrale au mai multe componente (cazan, pompe circulatie, robineti, puffere, vase expansiune, sisteme de siguranta- supape de siguranta, vana de descarcare termica de securitate, termometre, manometre, termostate), combustibilul este mai ieftin astfel ca, in timp, costurile se amortizeaza.

cazane pe peleti Sibiu sunt concepute pentru arderea biomasei granulare sub forma de peleti si utilizarea energiei termice rezultate atat la incalzirea imobilelor cat si la obtinerea apei calde menajere. Cazan pe peleti din otel de inalta calitate cu boiler pentru acm incorporat. Boilerul de acm imersat in apa cazanului face acest produs interesant deoarece garanteaza o temperatura constanta a acm. Cazanul este controlat de un panou de comanda digital care activeaza si dezactiveaza automat sistemul. Ventilatorul si aprinzatorul electric instalat in interiorul arzatorului, comandate de panoul digital, aprind automat peletii si tin focul aprins. Astfel incalzirea cu acest tip de cazan devine foarte confortabila pentru utilizator. Peletii reprezinta un produs natural, obtinut prin compactarea rumegusului din lemn, care este transformat apoi in granule de forma cilindrica cu dimensiunile maxime aproximative 6 mm (diametru) 35 mm (lungime). Nu contin aditivi chimici, lianti sau excipienti, sunt 100% din lemn.

Unde gasesc centrale termice Sibiu?

Pufferele sunt folosite cel mai frecvent in instalatiile de incalzire cu cazane pe combustibil solid si se intalnesc sub diferite denumiri: acumulatoare stocatoare rezervoare de acumulare vase tampon de agent termic. In limba engleza sunt denumite buffer tank, iar in germana pufferspeicher; in romana si italiana termenul cel mai folosit este puffer.Puffere cu serpentina tank-in-tank (sau combi) fara serpentina, cu 1 sau cu 2 serpentine : pentru incalzire si acm. In vasul (tank-ul) interior este acm, iar in cel exterior avem agentul de incalzire de la cazan care este trimis in instalatia de incalzire si care, totodata, incalzeste acm din vasul interior . Serpentinele se pot lega in serie pentru conectare la panouri solare sau serpentina inferioara se conecteaza la panourile solare, iar cea superioara la o centrala murala numai incalzire (ca o serpentina de boiler) in vederea producerii acm (in cazul unui sistem multi-sursa : cazan pe lemne + centrala pe gaz + panouri solare etc)

Informatii despre programul rabla centrale

In cazul in care se foloseste lemnul ca si combustibil acesta trebuie sa fie cat mai uscat posibil. Randament maxim si durata de viata marita pentru corpul cazanului se pot obtine prin utilizare de lemn uscat aproximativ doi ani. Puterea calorica a lemnului este invers proportionala cu umiditatea. Pompa de circulatie a agentului termic trebuie actionata prin intermediul unui termostat independent si trebuie sa functioneze doar atunci cand temperatura agentului termic in cazan este in jur de 70 80 grade C. Tirajul insuficient reduce durata de viata, cazanul este predispus la depuneri de funingine si gudroane, la afumare in momentul incarcarii cu combustibil. Solutie: inaltarea cosului sau utilizarea unui exhaustor special.

Incalzire prin cazane pe peleti Sibiu

De regula, centrala termica pe combustibil este amplasata intr-o incapere separata ce trebuie sa respecte anumite norme legale: aceasta trebuie prevazuta cu o priza de aspiratie aer si una de ventilatie, o usa metalica cu deschidere spre exterior precum si cu un cos de fum la care se racordeaza cazanul pe lemne. Un dezavantaj al acestui tip de centrala termica este acela ca necesita incarcari periodice de combustibil. Exista pe piata si centrale termice pe combustibil solid cu incarcare automata, insa acestea nu mai folosesc combustibilul solid uzual, ci peleti si sunt mai scumpe. Pe de alta parte, centralele termice in condensatie utilizeaza caldura vaporilor de apa continuti de gazele arse eliminate. Acest lucru duce la reducerea consumului de gaz si implicit la reducerea emisiilor de noxe astfel ca pot fi montate si in camere mai mici.

Cazanele sunt echipate standard cu doua schimbatoare de caldura: serpentina pentru producerea de apa calda menajera (in gama 18 , 40 KW) si serpentina de racire protectie supraincalzire cazan (pentru toata gama de puteri). Pachetul standard mai cuprinde ventilator de aer prevazut cu clapeta de reglaj unisens, termomanometru, termostat de comanda ce regleaza temperatura in cazan (prin pornirea si oprirea ventilatorului), termostat de siguranta cu rearmare manuala, termostat de minim (care opreste ventilatorul dupa atingerea temperaturii minime in cazan), intrerupator general, supapa de siguranta, vatrai, razuitoare, perie de sarma. Camera de combustibil spatioasa, permite incarcarea si arderea bustenilor de dimensiuni mari, nefiind necesara craparea acestora; Datorita arderii aproape perfecte rezulta o cantitate minima de cenusa si reziduuri, indepartarea acestora facandu-se doar o data pe saptamana; detasarea usoara a partii din spate a cazanului permite accesul rapid pentru o curatare eficienta a cailor de fum

Folosind boilere cu acumulare nu va mai trebui sa asteptati cateva zeci de minute inainte de a face o baie sau un dus. Ele se conecteaza la Centrale termice pe gaz sau panouri solare ori pot fi conectate simultan la diverse surse de incalzire.Boilerele tank in tank garanteaza prepararea apei calde intr-un regim economic, igienic si confortabil. Structura acestor boilere tank in tank asigura protectia la coroziune si limitarea depunerilor de calcar, in timp. In sine felul de a se stratifica apa , netulburata de fluxurile de volum date de pompe, in conformitate cu principiile de gravitatie, in scopul de a se forma straturi cu temperatura aproape aceeasi in zonele de temperatura corespunzatoare. Caldura generata curge prin rezervorul aproape ca printr-o conducta si este, prin urmare, imediat gata de descarcare.

Tag: Centrale termice in condensatie Centrale termice in rate Programul rabla centrale