Laura's Trips to The Park

By: Laura B.

Equations

1).

Laura and her 5 cousins all went to the park. Combined, they climbed a total of 185 trees. How many trees did each kid climb?

The Next Day...

2).

Laura and her 5 friends all went to the park. They found 42 beautiful leaves. Each friend found an equal amount of leaves. How many leaves did each friend find?

2 Weeks Later...

3).

Laura and her little brother decided to jog around the park. Laura ran 4 more miles than her little brother. Laura ran 12 miles. How many miles did Laura's little brother run?

Inequalities

1).

Last week Laura earned $62.50 for picking up trash around the park. 2 days ago, she got some money for doing chores. She now has over $75.28. How much money did she get for doing chores?

When She Got Home...

2).

Laura wanted to build a tree house. She has to buy 10ft pieces of wood, her mom only gave her $50.00 to buy all of the wood. How many pieces of wood can she buy?

When She Got Older...

3).

Laura wanted to buy the park. She has less than 2,950,000.00. Every square yard costs $250. How many yards could she buy?

Solutions - Equations

1).

Q. Laura and her 5 cousins all went to the park. Combined, they climbed a total of 186 trees. How many trees did each kid climb?


A. 6 x Y = 186

6/6 = 1

186/6 = 31

Y = 31

31 trees

2).

Q. Laura and her 5 friends all went to the park. They found 42 beautiful leaves. Each friend found an equal amount of leaves. How many leaves did each friend find?


A. 6 x Z = 42

6/6

42/6 = 7

Y=7

7 leaves

3).

A. Laura and her little brother decided to jog around the park. Laura ran 4 more miles than her little brother. Laura ran 12 miles. How many miles did Laura's little brother run?


Q. 4 + X = 12

4 - 4 = 0

12 - 4 = 8

X=8

8 miles

Solutions - Inequalities

1).

A. Last week Laura earned $62.50 for picking up trash around the park. 2 days ago, she got some money for doing chores. She now has over $75.28. How much money did she get for doing chores?


Q. $62.50 + X > $75.28

62.50 - 62.50 = 0

75.28 - 62.50 = 12.78

X > $12.78

2).

Q. Laura wanted to build a tree house. She has to buy 10ft pieces of wood, her mom only gave her more than $50.00 to buy all of the wood. How many pieces of wood can she buy?


A. 10 x Y > 50.00

10 / 10 = 1

50 / 10 = 5

Y > 5 pieces

3).

Q. Laura wanted to buy the park. She has less than 2,950,000.00. Every square yard costs $250. How many yards could she buy?


A. $250 x Z < $2,950,000

250/250 = 1

2,950,000 = 11,800

Z < 11,800