Instructions begins

"Første skoledag"

Wauw! Så kom dagen, hvor vi startede på School of Information. Først og fremmest vil jeg sige, at der er en grund til skolen er så kendt for sine awards, nobelprismodtagere og akademiske miljø - det var virkelig 'amazing' som man ville sige herovre. Denne update bliver mest omkring det faglige. Men jeg ved der er nogen der er interesseret I at høre om det :)


School of Information har normalt ikke en udvekslingsaftale og derfor består klasserne hovedsageligt af studerende, der tager hele deres kandidat her. Kandidatstuderende her er nok også en lille smule ældre end jeg havde forventet, fordi mange holder pause mellem bachelor og kandidaten. Så det passer meget godt med os fra danske kandidatstudier :) Forelæsninger for de fleste fag er 2 x 1,5 time, fordelt på to dage, fx tirsdag og torsdag. På den måde er man mere i skole, men mindre tid af gangen. Nogle af fagene er halvt teori/halvt 'labs', hvor man skal afprøve teori i praksis. I alle timerne skal man være aktiv og deltage i diskussioner, for i sidste ende har det ca. 30 eller 40 % indflydelse på slutkarakteren.


Min første forelæsning startede kl. 11 og den sidste sluttede (lidt før tid) kl. 18.30ish. Som udvekslings studerende på Berkeley skal man tage fuldt program - det vil sige hverken mindre eller mere end 12 units, hvilket svarer til 30 ETCS. Og der anbefales max. 4 kurser pr. semester. (Man må så gerne tage lidt mere, men man betaler så 665$ pr. unit, hvilket vil sige mellem kr. 7000 og 10.000 ekstra for ét fag). Anyways, den første uge kan man shoppe lidt rundt og afprøve de forskellige fag, for at finde ud af hvilke man vil følge. Dagen begyndte med "Social and Organizational Issues of Information" som er et lidt større og tungere akademisk fag, men godt til lige at opfriske inden specialet. Så det kommer jeg til at følge. Det sidste fag, som jeg også har tilmeldt mig, er et prototyping- og designfag, som er et praktisk legefag. Her skal vi sketche, tegne og lave prototyper. Her startede forelæsningen med en forelæser fra Stanford, som b.la. har arbejdet for Microsoft.


De to midterste forelæsninger gjorde det lidt sværere at vælge. Her står valget mellem 'Needs and Usability Assessment' som er et fag med en af de dygtigste indenfor user experience. Kort handler faget om brugeres oplevelse med et design og hvordan disse inddrages i løbet af en designproces igennem b.la. interview, testing og andre brugerinddragende metoder. Faget er i konkurrence med ISchools eftersigende mest eftertragtede fag 'Visualization og Presentation of Information', som er et meget unikt fag, der undervises af en visuel konsulent fra Google. Faget har en lang venteliste, men det lød som om jeg i bedste fald kunne få en plads. Uh, den er svær.


Imorgen står den på "Theory and Practice of Tangible User Interfaces", som jeg helt sikkert skal følge. Jeg er meget spændt på forelæsningen, og om faget levet op til mine forventninger.


That's all for now.