"El pianista cec" de David Puertas

Presentació de la novel·la

Dijous 13 de febrer a les 19:00h a El Musical

El proper 13 de febrer, a les 19h, el divulgador musical David Puertas ens presentarà el seu darrer llibre: la novel·la “El pianista cec” (Pagès Editors). Es tracta d’una història sobre un jove pianista que s’embarca al creuer “Don Juan” per viure tot un seguit d’aventures, però sobretot per viure la música des de la seva primera feina com a professional com a membre de l’orquestra de bord. En el seu viatge musical i personal recordarà les històries que li explicava el seu vell mestre de piano: històries protagonitzades per Mozart, Beethoven, Chopin, Debussy… Uns companys de viatge molt especials.

El pianista cec, una novel·la que toca moltes tecles

El pianista cec (Pagès Editors) és la primera novel·la de David Puertas, reconegut divulgador musical, periodista i escriptor. Puertas col·labora habitualment amb les institucions musicals més rellevants del país com a músic i divulgador, però aquest cop ha entrat de ple en el món de la ficció per fer parlar personatges com Mozart o Beethoven i enllaçar-los amb l'època actual de la mà d'un jove músic que fa de pianista de vaixell. El llibre ens apropa a la història del primer creuer amb bandera espanyola que va navegar pel Mediterrani als anys 90. La veu del narrador és la del pianista de bord, un jove barceloní que al llarg de les pàgines va aprenent moltes coses, més enllà d’acompanyar boleros o tocar cançons de moda. El piano del vaixell es converteix en el personatge sobre el que gira una història plena de música.


Hi juga un paper important el mestre de piano ja que, abans de tocar una peça musical, el mestre li explica al protagonista com va ser escrita aquella obra, qui va ser-ne el compositor, li explica alguna història referida a aquella peça que connecta el jove estudiant amb la seva pròpia experiència. Després, el pianista del vaixell té vivències que d’una o altra manera tenen a veure amb allò que li havia explicat el mestre. Escrivint aquestes històries musicals és on l'autor s'ha trobat més còmode ja que no deixen de ser una variant de la feina que està més habituat a fer: escriure notes per als programes de mà dels concerts. La diferència principal és que, quan David Puertas escriu per a auditoris i festivals de música, ha de ser molt curós amb la documentació, mentre que aquí s'ha permès molta llibertat i ha deixat que la imaginació impregnés les pàgines de l'obra.

una novel·la sobre la música i l'amistat

Big picture

LLOC: EL MUSICAL - CENTRE AUTORITZAT DE GRAU PROFESSIONAL DE MÚSICA

Carrer Ramon Llull, 16

08193 Bellaterra

93 580 42 46

info@elmusical.cat