De Vier C's Bij Online Marketing

Internet marketing

Product Vertegenwoordigt Constumer Value

Wat betekend Constumer Value?

Dit betekend wat voor waarde de klant hecht aan jou product wat jij als bedrijf op de markt brengt. Vragen die hier bij horen zijn:


  • Wat heeft de consument echt nodig?
  • Wat heeft de consument er aan?
  • Wat is de meer waarde voor de consument?
  • Is de kans groot dat de consument het product koopt?


Een bedrijf die goed in speelt op de behoefte van de klant is Apple. Apple blijft bezig met het analyseren van de waarde die hun producten hebben voor de consument. Het bedrijf wil graag dat hun product gemak bied voor de klant.What are Customer needs, wants and demands?

Prijs Rechtvaardigt Cost

Wat betekend Cost?

De concurrentie op de markt voor vele producten neemt de afgelopen jaren toe. Een bedrijf moet goed na denken over de kosten van hun geleverde product of dienst. Wanneer je als bedrijf te duur bent, kan dit er voor zorgen dat mensen niet meer bij jou komen om te consumeren. Er zijn vele factoren die mee spelen voor de consument om een product te kopen.


  • Wat kost het de consument om bij de winkel te komen?
  • Is een ander bedrijf goed koper?
  • Wat voor klantenservice bied het bedrijf?
  • Heeft de prijs vervelde consequenties voor de consument zijn dagelijks leven?


Elke consument maakt hierin zijn eigen berekening op basis van zijn eigen waarden.


Een bedrijf die hier goed op in speelt is BBC. Als je als consument binnen een straal van 20km een goedkoper product vindt dan bij BBC. Kom je in aanmerking voor de BBC prijsgarantie en krijg je het verschil terug.


BCC commercial: Altijd de beste prijs

Plaats Zorgt Voor Convenience

Wat betekend Convenciene?

Met convencie wordt het gemak van de klant bedoeld. Vandaag de dag worden er veel producten online besteld. Je hoeft niet meer de deur uit om een product te bestellen. Een webshop of winkel, die thuis bezorgd, tijdens avonduren speelt in op het gemak van de klant. Wanneer een klant veel moeite moet doen om aan een product of dienst te komen, kan het zijn dat de klant snel af haakt. Bij convenciene speel je als bedrijf in op de moderne klant .


Een bedrijf die dit goed doet is Bol.com. Bol.com zorgt er voor dat de klant zijn of haar product binnen 3 dagen in huis heeft. Bol.com werkt samen met andere partners. Dit zijn vooral groothandels die de producten op voorraad hebben te liggen. De partners zorgen er voor dat de bestellingen direct worden verzonden. Dit komt met name door dat de bedrijven goed op elkaar af zijn gestemd. Dit zorgt natuurlijk voor vele tevreden klanten.

Rondleiding bij bol.com

Promotie Creëert Communication

Wat betekend Communication?

De communicatie in een bedrijf is erg belangrijk. Vooral als het gaat om het verkopen van producten. Bij communicatie is het belangrijk dat je als bedrijf naar buiten gericht bent. Bij promotie is het vaak dat je zelf zichtbaar maakt door middel van promotie materialen.


Bij communicatie gaat het er meer om dat je echt interesse toont naar de consument. Communicatie is meer gericht op relatie. En bij promotie bouw je niet echt een relatie op. Als een consument merkt dat een bedrijf echt luistert, zullen ze eerder hun mening laten weten. Hier kan je als bedrijf je voordeel mee doen.


Een bedrijf die dit goed doet is bijvoorbeeld AGEON. Wanneer mensen klachten hebben kunnen zei op een laagdrempelige manier contact opzoeken met een medewerker. Dit kan telefonisch, via een chatscherm of gewoon via de mail.A guide to effective communcation