Pop

anys 60

origen:

Regne Unit


Característiques:

· les línies vocals són més melòdiques i enganxoses


·la sonoritat es més suau que la del rock and roll


· va ser el grup més important de la història

REPRESENTANTS:

Als anys seixanta, després d'una postguerra, va facilitar l'esclat de tot un seguit de transformacions socials i polítiques que van tenir un reflex extraordinari en el món de la música, sobretot a la Gran Bretanya. L'èxit del rock-and-roll arriba amb força al Regne Unit.

Hi havien dues bandes més influents de la història del rock: The Beatles i Rolling Stones, entre moltes més.  • The Beatles van ser el grup més important de tota la història de la música popular. El repertori dels seus inicis es composava en gran part per vesions de músics nord-americans com Chuck Berry o Carl Perkins.


Van aconseguir col·locar 17 cançons en el número 1 de la llista d'èxits del Regne Unit entre 1963 i 1969. El 4 d'abril de 1964, ocupaven els cincs primerls llocs amb: Can't buy me love, Twist and shout, She loves you, I want to hols you hands i plase please me.


  • Els crits de les seves seguidores als concerts feien que nisiquiera ells escoltessin allò que tocaven. tothom creia en ells, però una companyia amb molta visió de negoci, no va creure en ells. I més tard van contractar una nova banda britànica: Rolling Stones.
  • The Beatles es van separar el 1970.