Trädgårdsturisten-resor & utflykter

England, Italien och Sverige 2014

Trädgårdsvän -Vi går mot ljusare tider!

Nu är vi verkligen över på "andra sidan" nyår och det närmar sig sakta men säkert trädgårdstider. Just nu, i februari börjar det bli dags att förkultivera om man vill ha upp plantor från frön. Nu är också en bra tidpunkt för att planera 2014 års aktiviteter och resor.


Det är tredje året som Trädgårdsturisten arrangerar resor och utflykter 'med guldkant' för grupper upp till max 22 personer. Resorna har hittills gått till framförallt England - Chelsea flower show och Cotswolds. Men också till Toscana, Italien med huvudarrangör tidningen Allt om Trädgård. Det har också blivit utflykter till Stockholms skärgård och två helgresor till Kinnekulle/Västergötland och besök till blomsterkonstnären Tage Andersens Gunillaberg.


Välkomna också till alla er nya prenumeranter. Nyhetsbreven skickas ut cirka 1 gång i månaden; några färre i lågsäsong, fler i högsäsong. Det är nu 760 personer som får nyhetsbreven och många hittar till Trädgårdsturistens hemsida genom vanlig internet-sökning. Här är den första utskicket från Trädgårdsturisten i år, 2014.


/Hälsar Ann Larås researrangör, journalist och författare till böckerna Engelska trädgårdar och Italienska trädgårdar

Vill du ha Nyhetsbreven från Trädgårdsturisten? Dvs om du inte redan får dem.

RESOR OCH UTFLYKTER 2014

Det blir två resor till Chelsea flower show och besök i Sissinghurst mfl i år. Avgången den 24 maj finns det platser kvar till. Det finns också 7-8 platser kvar till The Cotswolds i hjärtat av England den 4 -8 september, en resa där vi åker i hjärtat av England bland pittoreska byar, arts- and crafts-trädgårdar, bor charmigt och äter gott. Trädgårdsresan i sommar till Dalarna/Hälsingland och Wij trädgårdar är under planering. 20 personer har anmält preliminärt intresse hittills. Anmäl intresse här! Datum ej klart men det blir när rosorna blommar i Wij, Ockelbo, tre dagar fre-sö eller lö-må. Troligtvis i första hälften av juli månad. Ni som har anmält er för svenska utflykterna, information kommer. De blir i juni månad men datum bestämmer ägarna själva senare under året.


Resorna riktas till er som älskar att besöka och inspireras av de vackraste trädgårdarna i Sverige och Europa, kombinerat med 'guldkant', dvs god mat och trevligt, ofta charmigt boende. Trädgårdsturisten gör sitt allra bästa för att hitta det finaste upplägget men samtidigt erbjuda resor som är prisvärda.

Nytt resmål: Sardinien , Italien

I år erbjuder Trädgårdsturisten också ett 'resepaket' på Den Gröna Ön i Medelhavet med det 'Turkosa' baden, dvs Sardinien (god mat och vacker natur). Det som ingår är ett mycket trevligt hotellboende 4* med halvpension, nära en by/stad och 2 utflykter, bl a med trä-skonare i den vackra skärgården och andra alternativ som t ex. en botanisk vandring, vinprovning och utflykter till nordvästra Sardinien. Information om resepaketet kommer senare i februari. Pris: Cirka. 8500-9000:- exkl. flyg /per person i dubbelrum. Reseperiod: 1 vecka i mitten av september.


Det är inte en gruppresa, du reser på egen hand och bokar ditt flyg till företrädesvis flygplatsen i Olbia - som ligger närmast hotellet. På den här resan får du en ram att utgå från -för din/er semester inkl. halvpension. Trädgårdsturisten har gjort urvalet och föreslår 2 utflykter som ingår i priset.


Om du är intresserad, kryssa i intresseanmälan på hemsidan HÄR! så skickar jag programmet senare i februari med alla detaljer. Några inspirationsbilder nedan

Trädgårdsturistens kontaktinformation

Trädgårdsturisten nås bäst på mejl - kontakt@tradgardsturisten.se

Har du tankar på en drömresa 'med trädgårds- och mat -eller annat tema'? Mejla gärna!


För avbokning av nyhetsbrevet, mejla och skriv i rubrikraden' avboka' - inget annat behövs.