Cotton Club

Anàlisi pel·lícula

Fitxa tecnica de la pel·lícula

Títol: The Cotton Club


Any: 1984


Director: Francis Ford Coppola


Director musical: Jonh Barry.


Actors principals: Richard Gere, Gregory Hines, Diane Lane, Bob Honkins, Nicolas Cage, James Remar y Laurence Fishburne.

Pregunta 1

  • En quina ciutat passa l’acció? New York
  • En quins barris? Harlem
  • En quina època? Any 20

Pregunta 2

Busca informació sobre la màfia.

  • Què és?La Màfia, com hom denomina habitualment en català la Cosa N'ostra, és una societat secreta creada a Sicília dedicada al crim organitzat. A començaments del segle XX va arribar als Estaits Units amb les onades d'immigrants procedents de les regions meridionals, d'italia i va tenir un gran influència en la societat d'aquest país fins als anys 80. El seu objectiu és enriquir-se i guanyar poder a base de dur a terme activitats il·legals (contraban, tràfic de droga, prostitució, joc,...), quan cal exercint coaccions que van des d'amenaces fins a assassinats, passant per segrestos, xantatges, atemptats o la famosa Lupara Bianca (fer desaparèixer el cos d'algú sense deixar-ne cap rastre).
  • Quan neix? Va néixer a sicília al segle XIX.
  • Encara existeix? Si.

Pregunta 3

En una escena (minut 24) un dels personatges diu: “mantengamos a los judíos y negrosdonde se merecen y todo irá bien. És una clara referència al moment xenòfob que es vivia a Europa.


  • Què estava passant al vell continent? Comenta-ho
  • Que estava a punt de comencar la II guerra mundial i havia molt de racisme.

Pregunta 4

Busca informació sobre el claquè.

(Afeigeix un video de claquè)


  • El claqué és una dansa originària dels Estats Units consistent en l'accentuació rítmica d'una peça musical bàsicament picant de peus a terra amb unes normes i gramàtica determinades. Els claquetistes han de dur claquetes de ferro a la sola de les sabates, una al taló i l'altra a la zona dels dits i el coixí dels dits, i el terra ha de ser de fusta. L'objectiu primordial del claqué és musical perquè fa d'instrument de percussió, i no se'n pot dir claqué si no sonen totes les notes que han de sonar.
"Cups" Tap Dance - Anna Kendrick (Pitch Perfect)

Pregunta 5

Explica en 4 o 5 frases, amb les teves pròpies paraules, l'argument de la pel·lícula.

Afegeix un vídeo del trailer o bé un troç que trobis que t'hagi cridat l'atenció. (Comenta-ho)


  • La prohibició ha engendrat una ona de violència que s’ha desfermat als Estats Units. A Nova York, al cabaret Cotton Club, la púrria, els polítics i les estrelles del moment tasten els plaers prohibits. Un trompetista blanc i un ballarí negre són portats en una tempesta on l'amor i l'ambició es burlen al ritme de les claquetes, del jazz... i metralletes.
The Cotton Club (1984) - Death and Dance - James Remar - Gregory Hines