Hass & Associates Online

Från kalla kriget till kod krig: STORBRITANNIEN ökar utgifterna för cyber warfare

Hass & Associates Online Reviews – Storbritanniens premiärminister David Cameron sade att £ 800m skulle spenderas på intelligens och övervakningsutrustning.

Storbritannien är upping dess utgifter för it-försvar som en rapport varnar för att landets ökande beroendet av en ansluten infrastruktur skulle kunna skapa nya möjligheter för brottslingar och terrorister.

Premiärminister David Cameron sade att £ 800m kommer att spenderas på intelligens och övervakningsutrustning, som han sade "innefattar det senaste inom cyberförsvarsteknologi". Försvarsministeriet (MOD) inte kunde ge någon uppdelning av utgifter eller detalj vilka projekt det skulle omfatta.

Cameron sade: "Vi utrustar våra väpnade styrkor för konflikter av detta århundrade, inte den sista De hot vi står inför har förändrats helt under 30 år - från klarhet på det kalla kriget till de komplexa och skiftande utmaningar idag:. Global terrorism , organiserad brottslighet, tagande av gisslan, risken för kärnvapenspridning, cyberattack, energisäkerhet.

"Det är inte hopade tankar på det europeiska fastlandet som vi behöver, men det senaste inom cyber krigföring, obemannade flygplan teknik och specialstyrkor kapacitet ... på 21-talet, du kan inte försvara riket från de vita klipporna i Dover."

Storbritanniens nationella säkerhetsstrategi listar cyberattacker som en "grupp ett" hot mot den nationella säkerheten, vid sidan av den internationella terrorismen och varnar hotet från cyberattacker "är verkligt och växande".

Dessutom, den nyligen publicerade Global Strategic Trendsreport av försvarsministeriet s utveckling, Begrepp och Läran Centre beskriver bakgrunden för försvar och säkerhet ut så långt som 2045, och varnar: "Som mer av vårt arbete och sociala aktiviteter är beroende av ett rikt sammanlänkad information och kommunikationsnät (som kan, på sina ställen, är extremt sårbara för angrepp) det kan finnas fler möjligheter för brottslingar och terrorister för att ha en större inverkan på vår dag till dag liv."

Men, föga förvånande, det är svårt att räkna ut hur mycket regeringen redan spenderar på cyberförsvarsprojekt. Den strategiska försvars-och säkerhets Review 2010 fördelas £ 650m under fyra år för en nationell it-säkerhetsprogram, med en annan £ 210m till efter 2013 utgiftsöversynen för 2015-16.

På cyber offensiva sidan, försvarsminister Philip Hammond sade det konservativa partiet konferens förra året:. "Helt enkelt bygga cyber försvar räcker inte som på andra områden, har vi också för att avskräcka ... Storbritannien kommer att bygga en särskild förmåga att kontra angrepp i cyberrymden och, om nödvändigt, för att slå till i cyberrymden som en del av vår fulla spektrum militära kapacitet."

Utgifterna för detta projekt kunde nå £ 500m under de närmaste åren, enligt en rapport. På toppen av detta, andra organ såsom GCHQ är också involverad i cyberkrigföring projekt.