Kunst

Femke van Rees

Les 1 Prehistorie. (12-2-16)

Deze les moesten we vragen beantwoorden over de prehistorie en die vragen in een poster verwerken. Ook moesten we een prehistorisch dier krijten op een 'echte grotwand'. Daarna moesten we nog een hedendaags onderwerp op een 'grotwand' krijten.

____________________

Les 2 Mesopotamië. (19-2-16)

Deze les ging over Mesopotamië. Mesopotamië betekent 'tussen de rivieren' en mensen trokken hier heen om te gaan wonen vanwege de vruchtbare grond tussen de rivieren. Het land werd bestuurd door een koning. Het volk van Mesopotamië leefde regelmatig in strijd en deze strijd/jachttaferelen werden in de beeldende kunst vaak uitgebeeld. Ook beelden ze vaak mythologische dieren uit door middel van mozaïek, hiervoor gebruikten ze kleine gekleurde steentjes die samen een beeld vormden. De mensen geloofden in verschillende goden die elk voor een eigen functie of ambt stonden, zo was er een zonnegod, een god van de landbouw en een levensgodin. Deze goden werden afgebeeld als mensen met dierlijke kenmerken. Ook werd in die tijd het spijkerschrift uitgevonden. Ze gebruikten het spijkerschrift om hun handel bij te houden, ze schreven dit op kleitabletten.

Na het hoorcollege moesten wij ook een mythologisch dier uitbeelden met mozaïek. Ik vond het wel grappig om te doen maar een beetje kinderachtig. Het deed me aan knutselen op de basisschool denken.

____________________

les (26-2-16)

Deze les gingen we penseel en kwastenoefening doen. Het was wel handig.

____________________

Les egypte

We moesten een tekening maken van cleopatra. Ik vond het een beetje kleuterschool werk.

https://prezi.com/oyxcwcoc-bsk/egypte/

o.a contraposthouding tekenen

Deze les gingen we een lichaam tekenen, hiervoor kregen we de tip om met hoofden te meten. Ik vond de tip handig en het ging me goed af. Ik ben niet heel enthousiast over de les.

Graffiti

Deze les gingen we graffiti spuiten, dit vond ik de leukste les omdat ik Harke weer eens zag! Ik wil wel vaker graffiti spuiten zodat ik heeel misschien wat beter word lol. Mijn moeder heeft mijn schetsen weg gesmeten.

Presentatie Oude Grieken, Archeologie

Voor deze opdracht moesten we een presentatie houden over de Griekse Archeologie. Ik vond deze opdracht niet zo leuk want ik vind presenteren en dit onderwerp niet zo leuk.

Hieronder de link van onze presentatie op prezi.
https://prezi.com/irzejrmwqcr9/archarische-klasieke-en-hellenische-periode/